Zlatan før hjemkomsten: – Føles helt uvirkelig

En rørt Zlatan Ibrahimovic mener oppgjøret mot Malmö noe av det største han kan oppleve i sin karriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag vender Zlatan Ibrahimovic tilbake til hjembyen Malmö og møter klubben hvor eventyret startet i Mesterligaen.

En tydelig preget Zlatan slet med å beskrive hva han føler før oppgjøret mot gamleklubben Malmö FF.

– Det føles helt uvirkelig
– Når du ser reaksjonene når jeg treffer menneskene i byen her. Det føles uvirkelig, sier Zlatan på pressekonferansen før kampen.

Og fortsetter:

– Jeg er ikke nervøs, og ser frem til kampen. Det blir en spennende kamp. Jeg spiller for PSG på «min» hjemmebane. Det føles utrolig, og er prikken over i’en i den reisen jeg har gjennomført. Karrieren min har vært et eventyr, og nå skal jeg bare nyte øyeblikket. Dette kan bli et minne for laget, fastslår superstjernen.

Booket hele Malmö-torget
Den megarike fotballstjernen har booket hele stortorget i Malmö sentrum.

Der har han sørget for folkefest og storskjerm slik at byen befolkning får med seg kampen.

– Da vi trakk Malmö, ringe jeg og booket hele stortorget fordi jeg ville ha det. Etter en stund kom bekreftelsen, og da sa jeg «bra». Jeg vil at alle skal få en sjanse til å se denne kampen for dette skal bli et minne for livet. Jeg vil at alle her skal få oppleve det samme som meg. De skal kunne si at de fikk se kampen, for jeg har en kjærlighet til denne byen, forteller han.

Hyllet Åge Hareide
Åge Hareide ville ikke snakke mye om Zlatan på sin pressekonferanse, men PSG-stjernen snakket villig om Malmös norske suksesstrener.

– Jeg vet at Hareide har gjort en fantastisk jobb med Malmö, og det har ikke vært en lett oppgave for ham. Han har vært i Helsingborg, og de er ikke akkurat kompiser med Malmö. Men Hareide har bevist at han er en fantastisk trener. Han har ikke bare tatt klubben til Mesterligaen, han har vunnet Allsvenskan også, poengterer han.

På pressekonferansen fikk han samtidig spørsmål om Hareide bør takke ja til Danmark.

– Den dagen Hareide velger å forlate Malmö vil ingen ha noen sure miner. De vil være takknemlige og glade på hans vegne. Han forlater ikke klubben med en dårlig fasit. Tar han over Danmark, vil jeg ønske ham all lykke til, fastslår PSGs stjernespiss.

– Avgjør min egen fremtid
Nok en gang fikk Zlatan spørsmål om sin fremtid i PSG.

– Det har vært mye snakk om at dette var mitt siste år i PSG, mitt siste på landslaget og mitt siste i fotballen. Men den som avgjør min fremtid er meg. Og jeg bestemmer hva jeg skal gjøre. Det jeg vet er at jeg fremdeles dominerer fotballen og trives med fotballen, sier Zlatan på selvsikkert vis.