Hva som er verdens verste bil er det delte – og sterke meninger om. Det er mange kriterier som skal tas hensyn til – design, driftssikkerhet og kjøreegenskaper, for eksempel.

Nå har Brooms egen bilekspert blitt utfordret på å lage Topp 3-liste over de som kommer aller verst ut i hans øyne. Det er en liste det ikke er særlig hyggelig å befinne seg på …

Satser på verdensrekord

Akkurat nå avvikler Broom sitt nettmøte-stunt, der vi kjører rundt store deler av Sør-Norge i bobil, samtidig som Benny er våken 24 timer og holder nettmøte.

Tanken er at det hele skal bli anerkjent som verdens lengste nettmøte – både i tid og rent geografisk. Totalt vil bobilen tilbakelegge over 1.200 kilometer.

Turen startet mandag morgen med innslag på God Morgen, Norge på TV 2, og avsluttes på samme sted tirsdag morgen.

Les også: Noen biler skal du rett og slett holde deg unna

– Stygg og tragisk

Det har vært stor aktivitet på nettmøtet – med hundrevis av spørsmål. Og Benny svarer så tastaturet går ordentlig varmt!

Ett av spørsmålene som har kommet inn, gjaldt hva som var verdens verste bil. Innsenderen foreslo selv Fiat Multipla.

– Styggere og mer tragisk bil tror jeg man skal leite lenge etter for å finne, var begrunnelsen.

Men vedkommende lurte altså på hva Benny syntes.

Les også: Topp 5: Kræsjtestene du aldri glemmer

Bruktbilen fra helvete

Det skulle vise seg at hans svar ikke var så langt unna. For Multipla fikk plass på Topp, eller skal vi si Bunn 3-lista.

– Land Rover Freelander (første generasjon), Fiat Multipla og Renault Espace kommer alle høyt på lista. Men hvilken som er aller verst, er sannelig ikke lett å svare på sånn på stående fot, skriver Benny.

Her kan du følge verdensrekordforsøket – og stille spørsmål til Benny

Brooms bilekspert får ikke en gang pause når han skal stoppe for å få i seg litt mat. – Utrolig moro med så mange spørsmål, sier Benny Christensen.
Brooms bilekspert får ikke en gang pause når han skal stoppe for å få i seg litt mat. – Utrolig moro med så mange spørsmål, sier Benny Christensen.

Pålitelig som en lommetyv

På oppfordring utdyper han mer om hva som er så ille med versting-trioen sin:

– Freelander er kjent for store problemer med driftsikkerheten, topplokk og toppakning spesielt.

– Multipla er en bil som ikke bare ser latterlig ut. Den er også like pålitelig som en italiensk lommetyv. Den ville jeg aldri kjørt lenger enn at jeg så hjem.

– Renault Espace var egentlig et ganske smart konsept da den kom: Praktisk og romslig. Men første generasjon bærer mye preg av å være håndbygde, og da av folk som ikke var glad i arbeidet sitt. Den er fullstendig uforutsigbar. Alt kan ryke. Når som helst, advarer bileksperten.

Vi minner ellers om at Brooms lesere for noen år siden kåret Renault Scenic til Bruktbilen fra helvete.

Hva mener du? Bruk kommentarfeltet under, og kom med din "verstingliste"! 

Her kan du lese mer om bilen Broom-leserne kåret til Bruktbilen fra helvete