Mandag morgen setter Brooms bilekspert seg ned foran Macen. Men dette skal bli en arbeidsdag helt utenom det vanlige. I stedet for å sitte hjemme, skal han sitte og svare på spørsmål om bil i en bobil. I 24 timer i strekk – mens bilen kjører rundt store deler av Sør-Norge. 

Med andre ord – et skikkelig stunt. Og nå er målet å få det godkjent som en verdensrekord. Det skal i alle fall ikke være vanskelig å dokumentere, Broom-bobilen har hatt minutt-for-minutt-dekning av turen via live-sending på broom.no.

Les også: En av ti innrømmer at de aldri vasker bilen

Haglet inn spørsmål

Den over 1.250 kilometer lange turen har bragt Broom-gutta over Hemsedalsfjellet, til Voss, Bergen, Stavanger, Kristiansand og tilbake til hovedstaden.

Det er en sliten gjeng som ruller opp Karl Johan utenfor TV 2.

Men Benny gliser bredt. Slik han har gjort store deler av turen.

– Det har virkelig vært en morsom tur. Det har haglet inn med spørsmål, og det var jo hele poenget her. Totalt har jeg fått svart på flere hundre, og det håper vi har vært til nytte for leserne våre, sier Benny.

Nysgjerrig på ladbare biler

Et tema som har utmerket seg, er at mange åpenbart er nysgjerrig på ladbare hybrider.

– Det er ingen tvil om at det skjer ting her. Og med den utviklingen vi ser nå, vil nok etterspørselen etter biler som har både elmotor og en vanlig forbrenningsmotor bare bli større. Jeg merket meg også at mange er spent på hvilke modeller som kommer neste år, og lurer på om de skal kjøpe ny bil nå, eller vente på nyere modeller, sier Benny.

Les også: Plutselig ble bruktbilen 48.000 kroner dyrere

Buttet imot

Stort sett har Benny vært oppvakt og klar hele turen. Men det var en periode mellom 05.00 og 06.00 at det gikk veldig tungt.

– Akkurat da kjente jeg at det buttet litt imot. Men så våknet jeg liksom til igjen litt senere, og nå er det jo ikke så lenge til jeg kan hive meg i senga. Det skal bli ganske godt, kjenner jeg.

TO verdensrekorder

Nå må en altså søke om å få godkjent verdensrekorden i etterkant. 

– Ja, vi må samle inn dokumentasjonen vår, og se om vi får det godkjent. I tilfelle snakker vi både nettmøte i forhold til antall timer på rad, og at vi rent geografisk har kjørt 1.250 kilometer, sier Benny.

Så kanskje blir det TO verdensrekorder på Broom-gjengen. Den som venter får se.

Om du har lyst til å se bilder og oppdateringer fra den lange bobilturen, og lese svarene som ble gitt underveis, klikk her

Les også: Her har Broom-Benny nettmøte i verdens lengste tunnel