KOM ALENE: Petter Stordalen mottok pris på vegne av kona Gunhild under årets Kjendisgalla.  FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES
KOM ALENE: Petter Stordalen mottok pris på vegne av kona Gunhild under årets Kjendisgalla. FOTO: TOR GUNNAR BERLAND / STELLA PICTURES

Petter Stordalen mottok pris på vegne av sin syke kone

Gunhild Stordalen (36) var ikke til stede da hun fikk pris under kveldens kjendisgalla.

Hotellkongen Petter Stordalen ankom uten sin kone, Gunhild Stordalen, på årets Kjendisgalla. 

STØTTER HVERANDRE: Sykdommen har vært tøff for både Gunhild Stordalen, og ektemannen Petter Stordalen. Her er de på EAT-konferansen i Stockholm tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STØTTER HVERANDRE: Sykdommen har vært tøff for både Gunhild Stordalen, og ektemannen Petter Stordalen. Her er de på EAT-konferansen i Stockholm tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg kommer alene, men Gunhild er alltid med meg, sier en ordknapp Petter Stordalen til TV 2 på den røde løperen. 

Han refererer til at han tidligere har uttalt at det går opp og ned med konas helse.

Petter ønsket ikke å kommentere de nåværende forholdene rundt konas sykdom mandag kveld. 

– Gunhild er ikke i landet, så derfor er jeg her, sier Petter. 

Fikk pris for miljøengasjement

Gunhild fikk «Årets grønne pris» for sitt arbeid for miljøet. I takketalen er det en tydelig stolt Petter som snakker om kona. 

– Jeg møtte en som trodde hun kunne redde verden, og jeg tror på henne, forteller hotellkongen om Gunhild. 

Petter forteller om en ressurssterk dame som han flere ganger har måttet stå på sidelinjen og observere, blant annet som ansvarlig for å bære veskene hennes.

– Det er en umåtelig stolt veskebærer, ektemann og kjæreste som tar i mot prisen på vegne av verdens beste Gunhild. Tusen takk, avslutter Petter. 

Livsfarlig sykdom

I 2014 fikk Gunhild Stordalen beskjed om at hun hadde den sjeldne og svært alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi. 

Paret, som giftet seg i 2010, valgte å gå ut med sykdommen fordi den tok mye tid i hverdagen, og de måtte periodevis forsvinne fra jobbene sine. I etterkant har de begge to snakket ut om Gunhilds diagnose i media. 

Fikk behandling i Amsterdam

Tidligere denne høsten ga Petter ut boken «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», hvor han blant annet forteller om konas tøffe kamp mot sykdommenDet var under Gunhilds behandling i Amsterdam i Nederland at Petter begynte å skrive på boken. 

Under et intervju på talkshowet «Skavlan» i forbindelse med boken, fortalte Petter i oktober om den vanskelige tiden etter at kona fikk diagnosen. 

– Det går opp og ned, og akkurat nå er det litt nede, men det er naturen til sykdommen, sa han den gang. 

Nå virker det som at Gunhild er i en periode hvor det går nedover, og grunnet sykdommen sin har hun altså ikke kunnet være til stede under kveldens galla på Chat Noir.