Fansen: – Real Madrid ansatte feil trener

Real Madrid kaller inn til pressekonferanse i kveld. Manager Rafael Benitez kan få sparken.

«Real Madrid C.F.-president Florentino Pérez vil holde en pressekonferanse 19.30 CET i kveld på Santiago Bernabeu, umiddelbart etter kveldens styremøte.»

Dette er pressemeldingen Real Madrid har lagt ut på sine nettsider.

Ifølge Marca står fremtiden til trener Rafa Benitez på agendaen på styremøtet, og pressekonferansen kan bety at den tidligere Liverpool-manageren er ferdig i den spanske storklubben.

Benitez har ikke vært en populær kar i klubben, og Marca hevder nå at spillerne har mistet tilliten til ham.

– Real Madrid ansatte feil mann
Leder i Real Madrids fanklubb i Norge, Bendik Eftang, tror imidlertid Real Madrid vil gi Benitez full tillit.

– Slik jeg har forstått det så virker det som om Benitez ikke får sparken. Før Mourinho og Ancelotti fikk sparken, ble det kalt inn til pressekonferanse der de begge fikk full tillit av Pérez. Men ikke lenger endte det jo med at de fikk sparken likevel, sier Eftang til TV 2 Sporten.

Real Madrid.no-skribenten kan imidlertid melde om en massiv misnøye med Benitez hos fansen.

– Som supporter likte jeg ikke at Ancelotti fikk sparken. Han var en trener som var godt likt i spillergruppen og som gjorde det bra med laget. Derfor mener Real Madrid ansatte feil mann. Det er imidlertid ikke Benitez sin skyld at han ble ansatt. Real Madrid ville gi ham en sjanse, men med tanke på resultatene han har oppnådd og den defensivt orienterte fotballen han spiller, så mener jeg at han ikke burde fått den sjansen, poengterer han.

Stortap mot Barcelona
Lørdagens 0-4-tap for Barcelona hjemme på Santiago Bernabeu kan har vært dråpen som også fikk det til å renne over for klubbledelsen.

Under El Clasico viftet fansen med sine hvite lommetørkler, som i Spania er et signal til treneren om å gå av.

– Benitez kom skjevt ut fra starten av. Folk ville jo at Carlo Ancelotti skulle fortsette. Og etter 0-0 i den første kampen, fikk kritikerne vann på møllen. Enkelte faser av Real Madrids spill har ikke vært bra denne sesongen, men uansett om det hadde vært Mourinho, Ferguson eller Guardiola som var trener, så ville det blitt snakket om at treneren satt utrygt. Det er en del av mekanismene som slår inn i forkant av et El Clásico, sa Petter Veland til TV 2 før helgens kamp.

Men det er ikke bare Benitez som står på sakslisten. Også det kommende presidentvalget og andre driftsrelaterte saker skal behandles på styremøtet.

Pressekonferansen kan du se direkte i videovinduet øverst på siden klokken 19.30