Konkrete drapstrusler mot elleve elever og to lærere ved Oslo-skole

Grünerløkka barneskole i Oslo holder, som følge av konkrete drapstrusler, også stengt tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble Grünerløkka skole i Oslo sentrum stengt etter trusler mot enkeltpersoner ved skolen. 

Skolens ledelse kalte mandag kveld inn til en hastemøte for foreldre og foresatte på skolen. Der ble det gitt flere opplysninger om truslene.

Etter det TV 2 kjenner til skal det ha kommet konkrete trusler mot elleve navngitte elever og to navngitte lærere. De er alle tilknyttet samme skoletrinn på skolen.

Politiet tror det er barn eller unge personer som står bak truslene, men vet fortsatt ikke hvem. Truslene skal ha kommet fra en IP-adresse i utlandet. TV 2 er kjent med at det blant de eldre elevene ved skolen er en klar og utbredt oppfatning om det dreier seg om en konkret, tidligere elev ved skolen. 

Grünerløkka skole vil også være stengt tirsdag. 

Ingen kontakt med politiet 

På mandagens møte kom det fram at det er Utdanningsetaten i Oslo kommune som besluttet å stenge skolen, ikke politiet. Det har vært tilfelle begge gangene det er kommet trusler. 

Etterforskningen har så langt ikke ført fram, og politiet vet ikke hvem som står bak truslene.

Flere foreldre på skolen har reagert på politiets håndtering av saken. 

Foreldre til ett av barna som er blitt truet reagerer på at de ikke har hørt noe fra politiet, flere foresatte ønsker nå bedre vakthold ved skolen. 

Tirsdag vil elevene få undervisning andre steder i Oslo, og det vil bli tatt en ny vurdering om skolen holder åpent som normalt onsdag. 

Instagram 

Det var søndag det kom en anonym drapstrussel fra den samme Instagram-kontoen hvor det for halvannen uke siden ble framsatt en bombetrussel mot skolen.

Drapstruslene er rettet mot navngitte personer, både elever og lærere ved skolen. 

– Vi samarbeider tett med politiet, og de har ikke klart å avdekke hvem disse truslene kommer fra. Derfor er det vi må ta det alvorlig, sier assisterende direktør og beredskapsansvarlig Dag Hovdhaugen i Utdanningsetaten i Oslo kommune til NRK.

Uteskole

Elevene hadde mandag uteskole. Flere foreldre og barn møtte opp mandag morgen uten å ha fått beskjed om trusselen. Selv om enkelte hadde fått beskjed på sms, etterlyste samtlige bedre informasjon.

Flere foreldre fortalte at barna er urolige etter denne andre trusselen mot skolen på kort tid.

– Det er alltid en utfordring å informere godt nok. Det er flere hundre mennesker som skal nås, sier Hovdhaugen. Han sier det skal komme mer informasjon i løpet av dagen.

NTB/TV 2