Ohi reddet uavgjort for Jerv etter frekk Stokkelien-lobb

Nå må Jerv score på Sør Arena for å rykke opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jerv - Start 1-1

Det ble dramatiske sluttminutter da Jerv tok i mot Start. Etter at Start tok ledelsen i det 20. minutt etter en frekk lobb av Mads Stokkelien, ble det nok en sen scoring av Jerv.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken!

Fire minutter før slutt utlignet Ohi Omoijuanfo for Jerv etter å ha bommet på flere sjanser tidligere i kampen. Dermed endte det 1-1 på Levermyr i den første kvalifiseringskampen.

Elendige baneforhold

– Det var deilig å få satt den. Jeg hadde et par sjanser i første omgang, som jeg føler at jeg burde ha satt. Det var deilig at den satt til slutt, sa Omoijuanfo til TV 2 etter kampslutt.

– Hva er det med dere. Gang på gang så kommer de viktige scoringene sent?

– Vi er et lag som aldri gir opp. Vi bare fortsetter å kjøre på. Vi har troen på oss selv og vi er mye bedre enn Start i dag. Jeg var sikker på at vi skulle få scoringen til slutt. Det var bare et spørsmål om tid, fortsetter Jerv-spissen.

På Jerv-benken tok det helt av da utligningen kom.

– Var det en feiring slik Solskjær hadde i 1999 der?

– Var jeg på knærne? Det var vel nesten. De var et viktig mål for oss og et fullt fortjent mål ut i fra slik kampen ble. Det var vanskelige forhold for begge lag. Vi produserer mest. Nå lever det, smilte Jerv-trener Steinar Pedersen etter kampslutt.

– Klasseforskjell

Baneforholdene gjorde ikke «Slaget om Sørlandet» til en fintspillende fotballkamp. På forhånd var det strødd sagmugg flere steder på banen. Omoijuanfo legger ikke skjul på at baneforholdene skapte en del problemer for spillerne.

– Banen var helt jævlig å spille på. All kritikk til denne banen her. Det er ikke vår feil. Det er sent i sesongen, så vi får ikke gjort noe med det, forklarer målscoreren.

Stokkeliens mål sørger imidlertid at Start er i førersetet foran onsdagens returoppgjør ettersom bortemålsregelen teller. Dermed må Jerv score på Sør Arena. Jerv-spissen er optimistisk i det som blir et spennende oppgjør på onsdag.

– Vi er mye bedre enn Start så vi kan spille Tippeliga neste år, sier Omoijuanfo.

Den påstanden er imidlertid Start-keeper Håkon Opdal ikke helt enig i.

– Vi matcher de veldig godt på det fysiske og vi er først på omtrent alt. Så får de en på slutten der de sniker seg inn på bakerste stolpe. Når vi får ballen ned på bakken så synes jeg det er klasseforskjell. Det er vanskelig her i dag, sier Opdal til TV 2.

Målscorer Mads Stokkelien synes det var surt å slippe inn utligningsmålet på like før slutt, men mener 1-1 er et ok resultat foran returkampen på Sør Arena. Start-spissen kom igjen på scoringslisten da han lobbet inn Starts ledermål i første omgang.

– Det ble en scoring og det var godt å få den. Et viktig bortemål, sier Stokkelien til TV 2.

Kjempesjanse til Jerv

Jerv var tydelig tent foran møte med storebror  Allerede i kampens andre minutt burde Ohi Omoijuanfo headet vertene i ledelsen, men dessverre for hjemmelaget gikk ballen over mål.

Start kom bedre med etterhvert og i det 20. minutt tok storebror ledelsen. Espen Børfsen spilte ballen gjennom til Mads Stokkelien. Spissen lobbet ballen over keeper og trillet i mål til ellevill jubel i bortesvingen og blant Start-spillerne.

Fem minutter senere kom Omoijuanfo alene med keeper Håkon Opdal, men Jerv-spissen maktet ikke å kopiere Stokkeliens lobb og ballen gikk over mål. Fin mulighet for å utligne for vertene og Omoijuanfo andre store sjanse i kampen.

På tampen av omgangen fikk Jerv frispark, men Omoijuanfo stusset ballen like utenfor mål. Dermed stod det 1-0 til Start ved pause.

Enorm Start-sjanse

Bortelaget kunne ha fått en fantastisk start etter hvilen. Stortalentet Kristoffer Ajer vant ballen inne på Jervs halvdel og stormet mot mål. Inne foran målet fant Ajer Børufsen som bommet på ballen fra rundt fem meter. Dermed trillet ballen i beina til Stokkelien, men avslutningen fra åtte meter gikk over mål. En enorm sjanse!

Åtte minutter senere fyrte Andreas Hagen av et skudd, men ballen gikk over mål.

Det så ut til at baneforholdene la en demper på angrepsspillet. Begge lag maktet ikke å skape noe spesielt utover i omgangen, men mot slutten fikk Jerv satt et lite trykk på Start.

Fire minutter før slutt styrte Omoijuanfo inn utligningen.

Slik startet lagene:
Jerv: Ø. Knutsen, E. Knudsen, N. Andersen, G. Andersen, H. Robstad, J. Jenssen, A. Hagen, C. Myhre, O. Omoijuanfo, A. Lind, D. Antwi.
Start: H. Opdal, A. De John, M. Christensen, R. Vikstøl, O. Rindarøy, E. Hoff, H. Breimyr, K. Ajer, E. Børufsen, A. Hollingen, M. Stokkelien.