Klopps energiske Liverpool ydmyket Manchester City

– Det er surrealistisk, sa kommentator Kasper Wikestad etter en ellevill første halvtime.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Liverpool 1-4

Se kampsammendrag øverst.

Liverpool ydmyket Manchester City etter alle kunstens regler på Etihad lørdag.

Gjestene fra Merseyside tok tak i kampen fra start, og etter en drøy halvtime hadde de langt på vei punktert kampen med 3-0.

Sentralt var den brasilianske duoen Philipe Coutinho og Roberto Firmino. De scoret ett mål hver, i tillegg til å serve hverandre. Firmino var også nest sist på Eliaquim Mangals selvmål som ga Liverpool ledelsen.

Men Samba-fotballen kom utfra en tysk mesterhjerne. Her fikk man se et Liverpool opptre på måten som Jürgen Klopp ønsker å se dem, kanskje for første gang til det fulle.

– Klopp fikk 100 prosent uttelling for måten han angrep kampen på, roste Petter Myhre i pausen av TV 2s Premier League-studio.

– Klopp utstråler energi. Han er en energipakke, og det viser igjen i laget i dag, sa Jens Fjellström.

– Det her var starten for Klopp. Det er slik jeg tror han vil at laget skal se ut.

Nesten, men ikke helt.

– Det var veldig, veldig bra. Vi vinner 4-1 på Etihad. Det var langt fra perfekt, men veldig, veldig bra. Vi forsvarte oss ikke så godt som vi ønsket, men vi tok sjansene våre med noen fantastiske mål på kontringer, sier Jürgen Klopp etter kampen.

– Jeg er mest fornøyd med lidenskapen vi viste. Vi kan ikke vinne en kamp som dette uten den lidenskapen. Det viktigste med seieren er den økte selvtilliten til guttene. De får en annen tro av dette.

– Et varselskudd

Nå er Liverpool på niendeplass i Premier League, mener bare åtte poeng bak serielederen. Fortsetter de å levere som de gjorde på Etihad kan de fort gjøre seg gjeldende.

– Dette er et varselskudd. Så bra kan Liverpool være. Det vil nok ta litt tid før de leverer slikt jevnt, men at de har kapasitet til å være med hele veien, det er definitivt, sier Fjellström.

For Manchester City var det stort sett bare sorgen. Sergio Agüero reduserte før pause, men til tross for to bytter fra Manuel Pellegrini i pausen var det noe dødt over de lyseblå som før runden var serieledere.

Nå er det istedet Leicester (!) som leder Premier League etter at en tredel av sesongen er spilt.

– Vi gjorde alt feil. Prestasjonene våre, forsvarsspillet, angrepsspillet og hva vi gjrode når vi hadde ballbesittelse, sier en frustrert Manuel Pellegrini etter kampen.

– Det er vanskelig å forstå det som skjedde. Om vi hadde prøvd å være så dårlig med vilje, så hadde vi ikke klart det. Jeg prøvde å endre alt med to bytter. Det taktiske systemet og måten spillerne presterte, men det fortsatte bare på samme måte.

Sjokkartet start

Den første drøye halvtimen av storoppgjøret på Etihad fikk de fleste til å klø seg i hodet.

En slik klasseforskjell i favør av bortelaget tilhører sjeldenhetene i den lyseblå høyborgen av Manchester.

Gang på gang spilte Jürgen Klopps «gegenpressing»-mannskap seg gjennom et porøst Manchester City-forsvar.

Tre ganger gikk det hele veien for et energisk Liverpool.

Sju minutter: Philippe Coutinho stjal ballen fra en uoppmerksom Bacary Sagna før han sendte ballen til Firmino som stormet nedover langs kanten. Eliaquim Mangala satt ballen i eget nett etter at Roberto Firmino slo ballen inn foran mål. 1-0.

23 minutter: Firmino tredde ballen gjennom til Coutinho som setter ballen mellom beina på Joe Hart. 2-0.

32 minutter: Hælspark fra Emre Can frispiller Coutinho inne i Citys straffefelt. Kommer alene mot Hart igjen, denne gangen triller han enkelt til Firmino som på greit vis kunne sette inn det tredje målet i åpent mål.

– Det er nesten surrealistisk, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter at Liverpool hadde tatt ledelsen 3-0.

Ga City håp

Og som får skape litt balanse i universet viste Sergio Agüero at i alle fall en Manchester City-spiller fremdeles kunne spille fotball etter landslagspausen.

Agüero dro seg fint fri og fra 20 meters hold skrudde argentineren inn sitt 85. Premier League-mål, mestscorende søramerikaner noensinne.

Lagene gikk i garderoben med 1-3 som pauseresultat, og City kanskje med et fornyet håp. Det var imidlertid Liverpool som hadde imponert mest.

– De som ikke vet hva Klopp står for kan se på denne førsteomgangen, sa Jens Fjellström.

– Man må jobbe mye og særlig gjøre jobben bakover. Som Firmino gjør. Han vil gjøre jobben og har i tillegg de tekniske ferdighetene til å briljere.

Byttet hardt

Manuel Pellegrini gjorde to bytter i pausen, Fabian Delph og Fernandinho erstattet Jesus Navas og Yaya Touré. Sånn umiddelbart skapte ikke det fyrverkeri i en andreomgang som ble langt roligere enn den første.

City måtte imidlertid fremover, og det skapte et par sjanser for Liverpool. Den største av de ble imidlertid avblåst for offside.

Agüero klarte ikke å utnytte sjansen han fikk i andre omgang, og han ble også offer for Pellegrinis siste taktiske trekk da han ble tatt av banen for til fordel for Kelechi Iheanacho.

Liverpool var imidlertid nærmere 4-1 enn City var redusering, og særlig Christian Benteke burde satt den berømmelige spikeren i kisten da han kom alene med Joe Hart ti minutter før slutt.

Det gjorde kanskje ikke så mye når Martin Skrtel på det påfølgende hjørnesparket begravde kampen med et kanonskudd.

4-1, og publikum på Etihad vendte slukkøret hjem.