Barcelona lagde fotballkunst da Real Madrid ble utklasset på eget gress

Spilte Ronaldo og co. av banen i utrolig El Clásico-forestilling. Og det med Lionel Messi på benken fra start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona viste hvem som er best i Spania med en knusende overlegen 4-0 seier i sesongens første «El Clásico» lørdag kveld.

Og det attpåtil på Santiago Bernabéu.

Luis Suárez (2), Neymar og Andrés Iniesta stod for målene i en kamp som Barcelona-fansen, og sannsynligvis resten av Fotball-Europa, vil minnes i mange år.

– Denne kampen vil bli stående igjen i historien som minneverdig
Laget til Luis Enrique var nemlig på et helt annet nivå enn erkerivalen.

– Denne seieren er helt fantastisk, spesielt med tanke på hvordan vi oppnådde den, kom det fra Enrique etter kampen.

– Vi var det beste laget. Det var en komplett forestilling. Denne kampen vil bli stående igjen i historien som en minneverdig kamp for klubben.

Lionel Messi startet på benken etter skadeavbrekket, men med Neymar og Luis Suárez på topp var det få eller ingen som savnet tidenes kanskje beste fotballspiller.

Superduoen scoret hver sin gang i den første omgangen. Det gjorde at den følgende smått utrolige statistikken var et faktum til pause:

Av de siste 20 scoringene til Barcelona, hadde Neymar og Suárez stått for samtlige.

Den statistikken ble brutt av Andrés Iniesta i andreomgang. Med en scoring fra aller øverste hylle økte han til 3-0, før Suárez gjorde ydmykelsen så komplett som den kan gjøres et kvarter før slutt i den spanske hovedstaden.

– Heller mot at Benítez ryker!
Så utklasset ble hjemmelaget at fansen viftet med hvite tørkler på tribunen.

Med seieren skaffet laget fra Katalonia seg også en solid luke på toppen av tabellen. Etter 12 kamper er Barcelona seks poeng foran Real Madrid på andreplass.

Det er dårlig nytt for Real-trener Rafael Benítez.

Det har allerede denne sesongen blitt spekulert i den tidligere Liverpool-managerens fremtid, og nå spør flere eksperter seg hvor lenge styret i klubben kan beholde Benítez etter en slik kamp.

«Real Madrid-Barcelona 0-4 slutt. Suárez 2, Neymar og Iniesta. Isco med frustrasjonsrødt. Hva skjer i Madrid nå? Heller mot at Benítez ryker!», skriver CMore-ekspert Petter Veland på Twitter.

Etter kampen ville Benítez heller diskuterte kampen enn sin egen fremtid.

– I pausen var spillerne sinte, men det var lite å si ved kampslutt. Jeg vil ikke si at det er en mangel på vilje i laget mitt. Men det er aldri bra å tape. Spesielt ikke mot Barcelona. Nå må vi jobbe hardt for å forbedre oss. Jeg håper laget kommer seg fort opp igjen etter dette, sa han på pressekonferansen etter kampen.

Neymar og Suárez-show
Barcelona spilte tidvis som bare Barcelona kan.

Etter 11 minutter fant Ivan Rakitic Sergi Roberto på midten. 23-åringen gled elegant forbi to spillere og spilte gjennom Suárez inne i feltet.

Pasningen var på ingen måte ferdigscoret, men uruguayaneren fikk det til å se svært enkelt ut da han elegant la ballen forbi Keylor Navas i Real-buret med yttersiden av høyrefoten

Syv minutter før pause var det Neymar sin tur. 

En lekker stikker fra Iniesta spiller en mulig offside-plassert Neymar gjennom, og alene med Navas fikset brasilianeren 2-0 med en avslutning under hjemmelagets sisteskanse.

Vakker, vakker Iniesta-scoring
Åtte minutter etter pause var det Iniestas tur. 

Med en smart pasning finner matchvinneren fra VM-finalen i 2010 Neymar på kanten av 16-meteren. Brasilianeren flikker ballen tilbake til Iniesta med hælen, og midtbaneveteranen bestemmer seg for å smelle til på direkten. Ballen går utagbart opp i krysset, og før timen er spilt står det hele 3-0 til bortelaget.

Like etter ble Messi byttet inn til stor applaus fra borteseksjonen, men det var Suárez som skulle få det neste målet.

Messi spilte Neymar lekkert igjennom, og like lekkert flikker Neymar ballen videre til Suárez. Alene med Navas tar Suárez seg allverdens med tid før han nonchalant vipper ballen over en ydmyket Real-keeper.

Frustrasjonen var åpenbar hos hjemmelaget, og seks minutter før slutt mistet Isco hodet. Helt uprovosert sparket han ned Neymar, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å gi 23-åringen, som bare hadde vært på banen i drøye 25 minutter, direkte rødt.