SYNDEREN: Anders Fannemel stilt i ureglementert utstyr., (AP Photo/Jens Meyer) FOTO: JENS MEYER /
SYNDEREN: Anders Fannemel stilt i ureglementert utstyr., (AP Photo/Jens Meyer) FOTO: JENS MEYER /

Hadde ikke utstyret i orden – Norge disket

Anders Fannemels hoppdress sørget for at Norge ble disket i lagkonkurransen.

KLINGENTHAL (TV 2): En frustrert Anders Fannemel måtte beklage overfor lagkameratene at han brukte en hoppdress som ikke var innenfor det nye strenge regelverket til FIS. Han ble disket under lagkonkurransen som startet verdenscupsesongen.

– En ting er at dette skjer i en individuell konkurranse, men når det skjer når man skal starte sesongen sammen med lagkameratene, så er det bare flaut, sier Fannemel til TV 2.

Vid i kneet
Fannemel ble felt av at dressen var rundt en centimeter for vid rundt kneet.

– Det er mitt ansvar. Ingen skylddeling der. Jeg har ikke satt meg godt nok inn i hvordan det nye regelverket er. Det er urutinert av meg, sier han.

Fannemel har aldri opplevd noe lignende før.

– Nei, jeg har vel hoppet hundre konkurranser i verdenscupen, og aldri blitt disket, forteller han.

Det er likevel ikke første gangen det norske laget opplever disk. Under VM i Falun røyk Johan Forfang ut av konkurransen på grunn av for vid hoppdress.

Og landslagssjefen innrømmer at det sikkert ikke er siste gangen det kommer til å skje.

– Vi prøver å «pushe» grensene hele tiden. Det er viktig å ha det beste utstyret. Så dette er noe som kan skje innimellom, sier Alexander Stöckl.

Ikke juks
Sportssjef, Clas Brede Bråthen, påpeker at det å «pushe grensa» ikke er det samme som å bevisst prøve å jukse.

– Å pushe grenser, er ikke det samme som å jukse. Skal man henge med i hoppsporten må man utvikle seg hele tiden, også når det gjelder utstyr, sier Bråthen.

– Samtidig er det bare å beklage at dette skjer. Vi er glade for at det er et strengt regelverk, og har full tiltro til de som kontrollerer tingene i sporten vår. Det er viktig at regelverket blir håndhevet strengt.

Verdenscupen fortsetter søndag med individuell konkurranse i Klingenberg. Og for Fannemel var det, disken til tross, spor av framgang i hoppingen.

– Det er bare å dra hjem og sy på dressen, og komme tilbake i morra. Det ble bedre og bedre hopping utover dagen, men jeg har fortsatt litt å gå på, sier Fannemel.

Fannemel landet på 130,5 meter, mens Johann Forfang hadde 132,5 meter. Tom Hilde landet på 125 og Andreas Stjernen 126 meter. Norge endte dermed på tiendepalss. Finalen hoppes blant de åtte beste etter 1. omgang.