SELVSKREVNE: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er selvskrevne i Petter Velands drømmelag. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
SELVSKREVNE: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er selvskrevne i Petter Velands drømmelag. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

Ekspert: – Disse får plass på tidenes El Clasico-lag

Petter Veland har satt opp sitt drømmelag med spillere fra Real Madrid og Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld er det klart for sesongens første El Clasico.

Som navnet sier så er oppgjørene mellom Real Madrid og Barcelona blant de mest klassiske i fotballverden.

C Mores Petter Veland er en av dem som følger spansk fotball tettest her i landet. Nå har han satt opp sitt historiske drømmelag bestående av spillere fra de to storklubbene.

– Jeg har tatt utgangspunkt i de El Clasico som har vært i min levetid. Jeg har derfor ikke tatt hensyn til dem jeg bare har hørt om. For spillere som Alfredo Di Stefano og Ferenc Puskas ville sikkert vært aktuelle for et sånt lag, sier han til TV 2.

Men han innrømmer at det likevel har vært vanskelig å velge elleve spillere. 

– Det er en utakknemlig oppgave å ta ut bare elleve spillere med det materialet du har å ta av.

Iker Casillas
Iker Casillas
Dani Alves
Dani Alves
Fernando Hierro
Fernando Hierro
Carles Puyol
Carles Puyol
Roberto Carlos
Roberto Carlos
Xavi
Xavi
Fernando Redondo
Fernando Redondo
Lionel Messi
Lionel Messi
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane
Ronaldinho
Ronaldinho
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

PETTER VELANDS DRØMMELAG:
Keeper:
Iker Casillas
Blir av mange regnet som den beste spanske keeperen gjennom tidene, sammen med Andoni Zubizarreta. Han har stått bortimot hvert El Clasico denne siden milleniumskiftet. Da blir han ganske selvskreven på dette laget.

Høyreback: Dani Alves
Spilt de fleste av disse oppgjørene siden han kom fra Sevilla. I løpet av hans år i Barca er han blitt regnet som en av de aller beste høyrebackene i verden hver eneste sesong.

Midtstopper: Fernando Hierro
Er den eldste på dette laget og en av dem som overlever fra 90-tallet. Var den store store stopperen i Real Madrid, som også scoret veldig mange mål.

Midtstopper: Carles Puyol 
Han var den store krigeren i et ellers velspillende Barcelona. Han gikk foran både få og utenfor banen. 

Venstreback: Roberto Carlos
Han kommer med på grunn av sitt eminente venstrebein og den x-faktoren han brakte med seg. Teknisk og kvalitetsmessig er han nok ikke den beste venstrebacken som har spilt disse oppgjørene, men han er blitt en stor figur på grunn av typen han var og målene han scoret.

Midtbane: Xavi
Han ville gått inn på hvilket som helst drømmelag, så fremt han oppfylte kriteriene for å være med. I mine øyne den beste midtbanespilleren Spania noen gang har hatt.

Midtbane: Fernando Redondo
En ekstremt undervurdert spiller. Han fikk aldri den statusen han fortjente da han var aktiv. Han er fortsatt en av de mest elegante spillerne jeg har sett. Han klarte å være effektiv med ballen samtidig som han var et rivjern. Men han druknet litt i et stjernegalleri der det var mye gele i håret og andre som stakk seg frem.

Offensiv midtbane: Lionel Messi
I mine øyne verdens beste spiller gjennom tidene. Da sier det seg selv at han skal være med. Får plassen til høyre i den offensive rekken.

Offensiv midtbane: Zinedine Zidane
En gudbenådet fotballspiller som får playmakerrollen. Hvis det hadde vært mulig å se dette laget i levende live, så er jeg spent på hvor mange assist han ville fått.

Offensiv midtbane: Ronaldinho
Kanskje den som har levert mest magi i disse kampene. Nå er det vel ti år siden han ble tatt av banen til stående applaus også fra motstanderfansen etter at Barcelona hadde vunnet 3-0 over Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Spiss: Cristiano Ronaldo
Siden han nå er blitt mer definert som en 9'er, så får han plassen foran Raul og den ekte Ronaldo.

Trener: Pep Guardiola
Han var best, er best og kommer til å vinne mest. Det var ingen tvil om hvem som skulle få den jobben.

Veland innrømmer at det ikke var alle elleve som sa seg selv. 

– Jeg kunne hatt med en aktiv midtstopper. Da kunne jeg valgt Sergio Ramos eller Gerard Pique, som er sine lags bautaer nå. Men tiden jobber litt mot dem. De andre har mer å vis til. Men det var noe spesielt med Hierro med alle målene han scoret. I tillegg til at han var et råskinn. Han og Ramos konkurrerer på både å ha flest mål som forsvarsspiller og antall røde kort. På ansiennitet så går Hierro foran, men spør du meg om to år så er det fort Ramos, hvis ikke han forsvinner til England, sier Spania-eksperten.

Også på midtbanen kunne det blitt endringer.

– Den plassen ved siden av Xavi kunne Andres Iniesta fått. Mange kaller ham for verdens egentlige beste spiller de siste årene, men har kommet bak Messi og Ronaldo i kåringene. Du har også Luis Figo, Luis Enrique og Guti, som jeg er veldig svak for, forteller han.

Bakerst er det rom for debatt. Men han mener han har landet på den beste mannen.

– Victor Valdes kunne sikkert vært snakket inn, men jeg føler Casillas har høyere standing. Han har tross alt vært førstevalget for Spania hele veien, sier Veland.