FINALISTER: Lars Hansen, Michael Kildal, Aces Crew, Odin Landbakk, Zeven Up, Sigrid Haanshus, Marius Grønsdal, Patrick Jørgensen, Magne Larsen, Slogmåkane, Kari Høgh Arnesen og Fusion Crew skal kjempe om seieren i Norske Talenter. Foto: Edouard Truedsson/TV 2
FINALISTER: Lars Hansen, Michael Kildal, Aces Crew, Odin Landbakk, Zeven Up, Sigrid Haanshus, Marius Grønsdal, Patrick Jørgensen, Magne Larsen, Slogmåkane, Kari Høgh Arnesen og Fusion Crew skal kjempe om seieren i Norske Talenter. Foto: Edouard Truedsson/TV 2

Dette er årets 12 Norske Talenter-finalister

Få oversikten over talentene som står på scenen i neste ukes finale.

Årets to siste Norske Talenter-finalister ble kåret denne fredagen.

I neste ukes finale er det 12 ulike talenter som skal kjempe om seieren og førstepremien på en halv million kroner.

Få oversikten over finalistene som er stemt fram av seerne og dommerne nedenfor. 

Aces Crew – danser

Aces Crew består av Irma Mikaela, Anna Manuela, begge fra Drøbak, Djerika fra Namsos og Diska fra Oslo. De er en dansegruppe inspirert av hip hop og moderne dans.

Deres dramatiske semifinale-dans fikk både dommere, publikummere og programleder til å tørke tårene.

– Ja, jeg tørker tårene, sa Mia Gundersen.

– Jenter, vet dere hva, nå skal jeg bli veldig poetisk. Dette her har gitt meg frysninger på hele kroppen. Denne dansen danser dere for alle jordens jenter. Dette var ren kvinnekraft! Jeg vil oppfordre alle til å stemme der hjemme, for disse jentene vet hva de holder på med. Utrolig godt jobbet. Hvis dere ikke får nok stemmer, blir jeg sur, fortsatte hun.

Fusion Crew – danser

Dansegruppa Fusion Crew består av Kevin Vasquez (18) og Arvin Go (18) fra Oslo. De to tenåringene var over seg av lykke da de ble sendt videre fra semifinalene med lovprising fra dommerne.

– Jeg er ganske sikker på at Norge ikke fikk med seg dette: Det er så teknisk høyt nivå, og det er så musikalsk høyt nivå! Dette her ... Jeg har ikke sett noe sånt på Norske Talenter noensinne! Helt seriøst! Vi burde takke disse, for jeg ser at de har jobbet hardt. De har en fet connection sammen og dette er skikkelig hardt arbeid. Dette er heftig og jeg håper de der hjemme stemmer, sa dommer Suleman Malik (24), som også er danser.

Kari Høgh Arnesen (13) – synger

13 år gamle Kari Høgh Arnesen fra Bergen sang seg videre fra semifinalen etter at hun hadde tolket John Legends «All of me».

 – Du har en spesiell kraft i deg og du tør å stole på den. Du ligner bare på deg selv og jeg tror at Norge godt kunne tatt imot Kari-feberen. Jeg begynner å gråte litt, jeg også, faktisk. Det er så ujålete og fint. Jeg blir veldig rørt av deg, sa Linn Skåber (45) om opptredenen.

Mia sleit nesten med å finne ordene i sin tilbakemelding.

– Herlighet ... Du har en veldig ærlig formidling. Når du er 13 år, er det lett å ville for mye. Men du bare tar fram det som bor i det. Dette var aldeles nydelig, fortalte dommeren.

Lars Hansen (43) – synger

Lars Hansen (43) stakk av med flest seerstemmer i årets første semifinale etter at han hadde tolket diva Celine Dions «All By Myself» med et stort kor bak ham.

43-åringens røst fikk også dommerne til å finne fram lovordene. 

– Du er fortryllende! Og du er en utrolig blanding. Du er sympatisk, opphøyet, folkelig. Jeg håper det norske folk skjønner hvilken juvel de har foran seg, og at de stemmer på Lars, sa Linn.

Bjarne tok til tårene under opptredenen, og sa:

– Det er jo ingen sånne som deg. Ingen norsk artist. Ingen som er i nærheten av å være som du er. 

Magne Larsen (83) – leser dikt

83 år gamle Magne Larsen har skapt begeistring og vekket følelsene gjennom hele konkurransen med sine sterke dikt. 

– I Norge har vi noe som vi kaller for alderstyrrani. De eldre blir alltid presentert som om de skal stues vekk eller ikke ha noen mening, men uten den visdommen og erfaringen eldre mennesker har, hvordan kan ordet gi mening? Den erfaringen som bor inni deg, den klarer du å formidle på en måte som rører hele det norske folk, sa Mia om Magne i semifinalen. 

Bjarne var også mektig imponert over 83-åringen.

– Du har rørt nerven til en hel nasjon gjennom det du har gjort.

Odin Landbakk (13) – spiller gitar

Odin Landbakk (13) spiller gitar, og har imponert med sine musikalske talenter gjennom hele sesongen. 

– Odin, du er et så jækla stort talent, enkelt og greit! Som Bjarne Brøndbo sa så korrekt: Du er verdens beste 13-åring på gitar, sa Mia Gundersen (54) da 13-åringen hadde opptrådt i semifinalen.

Linn gjorde ingen forsøk på å skjule sin entusiasme og begeistring over det unge gitartalentet.

– Hvis ikke Norge stemmer deg videre i dag, skal jeg ikke bare spise hatten til Suleman, jeg skal spise huet hans også! Du SKAL videre i Norske Talenter, du må det!

Patrick Jørgensen (23) – rapper

Rapper Patrick Jørgensen (23) har rørt en hel verden med låta han opptrådte på sin første Norske Talenter-audition.

Da fremførte han en låt om moren, som døde av kreft i fjor høst. 

Under semifinalen rappet han et brev til henne, noe som nok en gang fikk frem følelsene bak dommerbordet.

– Det er noe med deg. Det er litt ubeskrivelig. Du har noe helt spesielt. Jeg kan ikke forklare det, men jeg skal prøve. Jeg blir rørt og glad på en gang. Det er noe med at stemmen din er som et åpent sår, samtidig som det er en salve, sa Linn Skåber (45).

Sigrid Haanshus (13) – synger

Sigrid Haanshus (13) sang seg til gullknapp da hun stilte til audition i Norske Talenter, og imponerte også da hun sang i årets nest siste semifinale. 

– Det som gjelder her er å levere historien, og det gjør du med glans, Sigrid! Du synger klokkerent og har en nydelig røst, sa Mia etter tenåringens opptreden.

Sigrid overbeviste også Suleman.

– Jeg hadde frysninger, jeg svettet. Jeg synes du nailet det ti ganger bedre enn på auditionen din. For å være helt ærlig med deg, skulle jeg ønske at jeg kunne trykke på gullknappen nå.

Slogmåkane Sjantykor – synger

21 menn fra Karmøy har dannet Slogmåkane Sjantykor, som drømmer om å spre glede blant folk med sin sang og musikk. 

Det har de i alle fall lykkes med hos dommerne. 

– Vet du hva, den som ikke blir glad av denne begravelsessangen, skjønner jeg meg ikke på! Ha-ha! Dere er en av mine favoritter. Det er umulig ikke å bli glad av dere. Dere er så dyktige. Dette var så godt gjennomført. Folk må stemme! Jeg er fan, sa Mia da koret hadde opptrådt i semifinalen

Zeven Up – danser

Dansegruppa Zeven Up er alle i alderen 13-14 år og fra Molde.

De stilte til semifinale i hvite drakter, og deres synkrone dans imponerte både dommerne og TV-seerne

– Med de kostymene deres kan man lett se om dere failer med å være cleane. Men dere hadde fine posisjoner og bra koreografi. Alt var bare skikkelig bra gjennomført, mente Suleman. 

Michael Andre Kildal (25) – rapper

Michael fra Florø rapper og skriver egne låter. Rapperen, som tidligere har fortalt om sin tøffe fortid som rusmisbruker, satte følelsene i sving bak dommerbordet under den siste semifinalen.

Dommerne var utvilsomt begeistret.

– Du er så ekte. Jeg ser at alt du gjør nå er deg og det er originalt og personlig. Jeg synes du er den beste rapperen her i Norske Talenter. Jeg synes det, sa Suleman.

Mia trakk frem rapperens tøffe fortid i sin tilbakemelding.

– Du har nådd bunnen en gang i livet ditt og virkelig kjent på det, og det gjenspeiler dine tekster. Talentet ditt kommer fram. Den følsomheten du har når du synger fra sjela er grunnen til at du når hjem til det norske folk.

Marius Grønsdal (25) – sanger

Marius er fra Bergen drømmer om å kunne leve av å synge, og han sang seg til finaleplass med en svensk ballade.

Mia elsket opptredenen hans i semifinalen.

– Guri malla. Vet du hva du viser? Du viser hvor viktig det er å mene det man synger. Koblet på god teknikk. Du er en av våre skolerte sangere. Men det hjelper ikke bare å være skolert, og der overbeviser du. Du har en herlig indre glød og vil så gjerne dele med oss, og det klarer du så perfekt! Det var nydelig!

Også Linn likte det hun hørte.

– Det er en tøff sang å velge fordi den når oss og vi har hørt den. Det er en mektig sang og det er en viktig sang og du gjør den mektig og viktig og det synes jeg du formidler bra. I de øyeblikkene du ikke er skolert, men når oss i hjertene, er da jeg synes du når best ut, sa hun.

– Jeg vedder på at du vant hele Norge i dag, mente Suleman.

  • Se finalen i Norske Talenter fredag 27. november klokken 19.30 på TV 2.