– Å kalle spillerne for meitemark bygger ikke akkurat et lag

Ekspertene reagerer på Espen «Shampo» Knutsens uttalelser etter Vålerengas sjokktap mot Kongsvinger.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 0-2-tapet mot Kongsvinger i Jordal Amfi torsdag regelrett slaktet Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen innsatsen til egne spillere.

Han beskrev sjokktapet som et historisk dårlig nederlag for Vålerenga, før han gikk rett i strupen på egne spillere.

Se Vålerenga-trenerens meitemark-uttalelser øverst!

– Det er det som er flaut. Det møter opp så mange her, og så stilller vi ikke opp i det hele tatt. Men det er klart at når 90 prosent av laget har ferdigheter som meitemark, og man ikke jobber hardt så blir det tap, sa Knutsen etter det pinlige tapet.

– Bygger ikke akkurat laget med slike uttalelser
TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm innrømmer at det å kalle spillerne for meitemark var en ny variant av Shampo.

– Ja, det er spesielt. Men Espen var i sjokk. Å tape for Kongsvinger var ikke et scenario han hadde tenkt på før kampen. Men det å sammenligne spillerne med meitemark er ikke akkurat å bygge laget, påpeker Dahlstrøm overfor TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Samtidig er miljøet og praten i Vålerenga annerledes enn i andre klubber. Jeg tror derfor at spillerne ikke reagerte særlig på uttalelsene. De var nok like skuffet som Shampo, påpeker han.

– Men nuller Shampo ikke spillernes selvtillit med slike uttalelser?

– Det er takhøyde i Vålerenga, og etter Kongsvinger-kampen fikk de passet påskrevet. Å tapte 0-2 på egen is mot dem er rett og slett uhørt for en klubb som Vålerenga. Å bli sammenlignet med meitemark er imidlertid nytt for meg. Men det er umulig å misforstå beskjeden. Den er ikke positiv, sier ishockeyeksperten.

– Treneren er ansvarlig for resultatene
Han mener imidlertid at treneren selv også må ta sin del av nederlaget.

– Når det kommer til alt så er det jo treneren som er ansvarlig for resultatene. Jeg fulgte ikke kampen så nøye, men det jeg fikk med meg var at Vålerenga ikke var så dårlig taktisk. Men de scorer ikke mål, og det har klubben slitt med hele denne sesongen, sier Dahlstrøm, som tror Espen «Shampo» Knutsen og Vålerenga må belage seg på flere sviende nederlag denne sesongen.

– Vålerenga har ikke den samme bredden i troppen som tidligere år, og vil tape flere kamper denne sesongen, slår han fast.

– Ikke nytt for oss som har sett «Iskrigerne»
Ekspertkollega Bjørn Kr. Erevik tror Shampos uttalelser kom i ren frustasjon etter sjokktapet.

– De som har fulgt «Iskrigerne» har vel fått med seg at Vålerenga-spillerne har blitt kalt en del forskjellige ting gjennom årene. Men jeg tror ikke spillerne bryr seg så mye om uttalelsene, sier Erevik til TV 2 Sporten.

– Shampo kunne nok brukt andre uttrykk enn meitemark, som gullfisker eller hva som helst. Jeg tenker at ordbruken ikke er så viktig. Poenget er bare at treneren ville si at spillerne spilte drittdårlig, mener han.

– Burde inkludert seg selv
I likhet med Dahlstrøm mener Erevik at treneren burde tatt større ansvar for tapet selv.

– Espen er en del av laget som taper. Men med slike uttalelser så inkluderer han seg ikke selv i kollektivet som tapte mot Kongsvinger, påpeker han.

Vis flere