Her er TV 2-ekspertens fire bud til Norges gullhåp

Skiskytterjentenes fremste gullhåp får streng beskjed om å blåse mer i omgivelsene.

Fredag innledes skiskyttersesongen på Sjusjøen. Det er det første stevnet i en lang sesong, hvor det store hovedmålet er VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Mens det norske herrelandslaget er spekket med potensielle gullvinnere, er det én kvinne som peker seg spesielt ut som damelandslagets store medaljehåp: Tiril Eckhoff.

VM i Kontiolahti ble en stor skuffelse for Tiril Eckhoff, som etter en lang sesong kun fikk med seg en bronsemedalje i mixed stafett.

Stoltenbergs fire bud

Nå mener TV 2s skiskytingsekspert Ole Kristian Stoltenberg at Eckhoff må bli sterkere fysisk og tøffere psykisk for å lykkes i VM på hjemmebane. Dette er hans fire bud til 25-åringen:

  1. Blåse mer i omgivelsene
  2. Bli enda råere fysisk
  3. VM-gull i Kollen
  4. Ha troen

– Jeg mener at det presset Tiril skal håndtere er det presset hun selv legger på seg, så får de rundt ikke være faktorer som skal ødelegge for Tiril Eckhoff, forklarer Stoltenberg.

Hovedpersonen mener at Stoltenberg forsvarer sin tittel som ekspert, og forteller at hun har jobbet med punktene som Stoltenberg presenterer.

– Det stemmer jo bra det. Jeg har jobbet mye det i sommer, og føler at jeg er råere i år, sier Eckhoff.

– Har blitt sterkere mentalt

Bærumsjenta fikk sitt store gjennombrudd i OL i Sotsji, hvor hun tok én individuell bronsemedalje, bronse i stafett og gull i mixed stafett.

Forrige sesong fulgte hun opp med sin første verdenscupseier i Östersund, men i VM gikk det tyngre. Nå vil hun bli mer fokusert for å takle presset på hjemmebane.

– Jeg kommer nok alltid til å være omsorgsfull, men jeg har nok blitt mer kynisk, og jeg skjønner hvem som påvirker meg og ikke. Jeg har lært veldig mye om meg selv, sier hun, og legger til:

– Jeg prøver å ikke ta alt innover meg, og la noe være i fred.

Nå skal jentene slå tilbake

Hun er imidlertid optimistisk på sine egne vegne før denne sesongens VM, som braker løs 3. mars til neste år.

– Jeg har mange gode erfaringer fra Kollen. Jeg kan ikke trykke meg ned fordi jeg var dritsliten i fjor, så jeg tror jeg er mye bedre forberedt i år.

TV 2s ekspert deler Eckhoffs optimisme. Etter en litt svak sesong på kvinnesiden, tror Stoltenberg at jentene kan slå tilbake kommende sesong.

– Avslutningen i fjor var litt tung, men det var en god sesong med mange pallplasser. Så da er det bare å være med og kjempe om flere medaljer i VM i Kollen, sier Stoltenberg,