SJUSJØEN (TV 2): Tore Bøygard går av som president i Norges skiskytterforbund etter denne sesongen. Det bekrefter han selv overfor TV 2 Sporten. 

– Når vi kommer fram til tinget i mai har jeg sittet som president i 10 år, og som en del av styret i 16 år. Nå er tida inne for at nye koster drar forbundet videre. Jeg har vært med på en fantastisk reise, med en voldsom utvikling av forbundet både sportslig, økonomisk og organisatorisk. Nå skal vi videre, og jeg føler at to år før et OL passer. Det er naturlig at nye personer drar de store og viktige prosjektene for hele organisasjonen, sier Bøygard. 

I dag informerte han forbundsstyret og kretslederne om sin beslutning, som han innrømmer ble tatt med tungt hjerte. 

– Ja, det går ikke på motivasjon og lyst. Men én gang må man stoppe, og det er ganske naturlig at det skjer akkurat nå. Da får vi en fin og myk overgang. 

– Og du ønsker naturligvis å gi deg på topp med VM på hjemmebane i mars?

– Klart, det å få avslutte med tidenes fest i Kollen, etter at jeg selv har kjempet for å få mesterskapet hit, vil være kanonbra. Men det viktigste er at løperne lykkes.  

Han vil ikke peke ut sin favoritt til å overta presidentvervet. 

– Det overlater jeg til valgkomiteen. Kretsapparatet ble varslet i dag, og jeg venter at de kommer med mange gode forslag. Men jeg vil selvsagt svare om jeg blir spurt, sier han.