«Jeg er muslim, og de sier jeg er terrorist. Stoler du på meg?»

Mannen som stilte seg opp blant de sørgende i Paris rører en hel nasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre dager etter de grufulle terrorangrepene i Paris, der 130 personer ble drept, gikk en muslimsk mann ut og gjorde noe som rører mange franskmenn.

I mengden av sørgende på Place de la Republique, stilte han seg opp med et skjerf bundet rundt hodet og en plakat der det sto skrevet:

«Jeg er muslim, og de sier jeg er terrorist. Jeg stoler på deg, stoler du på meg? Hvis ja, gi meg en klem»

Det står sørgende mennesker tett i tett rundt mannen. Flere begynner å gråte, mange går og gir ham en klem og hvisker noe i øret hans.

Etter han tok av seg skjerfet, takket han alle. Han sier han ville sende et budskap:

– Jeg føler så med ofrenes familier. Jeg vil fortelle dere at muslimer ikke er det samme som terrorister. En terrorist dreper, en muslim kan ikke gjøre det. Vår religion forbyr det, sier han, ifølge franske medier. 

Etter terrorangrepet i Paris har mange muslimer følt på ytterligere stigmatisering som gruppe. En moské som ønsket å holde en minnemarkering over terrorofrene måtte avlyse arrangementet på grunn av trusler, og fremmedfrykten vokser.

Ingen vet hvem mannen er, men videoen av ham har spredd seg på sosiale medier. Den har blitt sett over ti millioner ganger, og fått 150.000 likes på Facebook.