Zlatan Ibrahimovic og PSG skal hedre terrorofrene lørdag.
Zlatan Ibrahimovic og PSG skal hedre terrorofrene lørdag.

PSG hedrer terrorofrene med spesialdrakter

Zlatan Ibrahimovic og PSG møter Lorient  lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag besluttet Frankrikes idrettsminister Patrick Kanner at den franske ligaen skal gå som normalt til helgen, til tross for terrorangrepene som rammet Paris. 

– Alle de profesjonelle kampene i Frankrike skal gå som planlagt til helgen. Livet må gå videre i landet vårt, sier Kanner ifølge BBC.  

Det ble i tillegg besluttet at ingen bortefans slipper inn på arenaene i Frankrike av sikkerhetsmessige årsaker.  

Skal ha «Je suis Paris» på draktene
Paris Saint-Germain møter Lorient på Stade du Moustoir lørdag ettermiddag. Paris-klubben skal bruke drakter som er spesiallagede for anledningen med inskripsjonen «Je suis Paris» under logoen for å vise sin respekt og hedre de 129 som mistet livet i terrorangrepene.  

Pastore mistet nære venner
PSGs argentinske midtbanespiller Javier Pastore, mistet to nære venner i aksjonene. Han returnerte tidligere denne uken til Paris etter å ha vært i hjemlandet i landslagspausen.  

– Jeg har to venner som døde i Frankrike. De bodde tre kvartaler fra huset mitt og de var til stede på konserten. Jeg må tilbake på jobb. Jeg jobber der og det er ansvaret mitt. Det kommer til å bli emosjonelt, sier han ifølge Daily Mail.

Pastores lagkamerater i PSG, David Luiz og Edinson Cavani ble søndag sitert på at de er redde etter terrorangrepet, og at de helst ikke vil fortsette karrieren i Paris.  

Begge returnerte denne uken til Paris.

– Folk som liker å snakke tull skal vite at jeg returnerte til Paris etter ordre fra klubben. Det må folk respektere. Jeg ønsker å være i klubben til slutten, men noen ganger er man nødt til å bruke sunn fornuft og forstå situasjonen, skriver Luiz på Twitter.  

Etter kampen mot Lorient lørdag, venter Malmö borte i Mesterligaen onsdag for de franske ligalederne.