SJEF OG ADEPT: Zinedine Zidane i aksjon på sidelinjen for Real Madrid Castilla. Martin Ødegaard under en treningskamp for Real Madrids a-lag i sommer. MONTASJE: TV 2/NTB scanpix
SJEF OG ADEPT: Zinedine Zidane i aksjon på sidelinjen for Real Madrid Castilla. Martin Ødegaard under en treningskamp for Real Madrids a-lag i sommer. MONTASJE: TV 2/NTB scanpix

Slik er Ødegaard-sjef Zidane bak kulissene

Avskiltet finsk Real Madrid-spiller forteller om en krevende Zinedine Zidane og hverdagen på Castilla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Real Madrid Castilla-Barakaldo på tv2sumo.no søndag kl. 16.

Det var en sensasjon da finske Eero Markkanen i fjor sommer gikk fra AIK til Real Madrid etter bare 14 kamper i Allsvenskan.

Nå er 24-åringen tilbake i Stockholms-klubben etter et år i Real Madrid som aldri tok helt av.

Det ble stort sett med spill for b-laget Castilla, der han også ble lagkamerat med norske Martin Ødegaard i januar.

Sammen hadde de en felles sjef, i Castilla-trener Zinedine Zidane.

– Veldig krevende

I et intervju med svenske Aftonbladet forteller Markkanen historien om et tøft år, der han hadde vanskelig for å tilpasse seg kulturen.

Han forteller også om en levende fotballegende som kan være en håndfull å forholde seg til.

– Zidane var veldig krevende. Han visste nøyaktig hva han ville ha ut av spillerne hele tiden. Eller: fra begynnelsen var ikke så ekstremt krevende, mer rolig. Han lyktes egentlig ikke med noenting. Etter noen uker ble han bedre, og vi begynte å vinne kamper. Han lærte mer og mer. Jeg tror han kommer til å bli en stor trener, sier Markkanen til avisen.

– Han er rolig, absolutt, men når man gjør ham forbannet så eksploderer han. Det skjedde mot meg etter par kamper. Når han blir forbannet, da skjeller han deg ut skikkelig. Jeg ble så redd da han eksploderte mot meg, selv om jeg ikke kunne forstå alt. Det var jo på spansk.

Gitt Ødegaard ros

Martin Ødegaard har selv uttalt at det er Zinedine Zidane han snakker mest med av de som er i støtteapparatet til Real Madrid.

– Han gir meg gode tilbakemeldinger og har et godt blikk for spillet, sa Ødegaard til TV 2 i oktober.

Selv om den norsk unggutten trener med a-laget spiller han kamper for Castilla, og da er det naturlig nok de han har mest kontakt med. 

Zidane har selv uttalt at han har tro på den norske unggutten.

– Håpet er at han spiller bra for oss. Han trener med A-laget, og vi vet alle hvilket talent han har. Han må være klar over hvilket nivå og hvilken divisjon vi befinner oss på, som han må konkurrere i, og vi skal gjøre alt for at han skal ha det bra hos oss. Han er på god vei, sa Zidane til TV 2 i august.

Fortsatt god på banen

Zidane har gjort sin sønn, Enzo, til kaptein på Castilla. Det er en avgjørelse som Markkanen kan forstå etter det han omtaler som en eksplosjonsartet utvikling på Zidane jr.

Men også verdensmesteren fra 1998 behersker ballspillets kunster fortsatt.

– Han er fortsatt strålende. Han setter ballen akkurat der han vil, til akkurat riktig spiller. Når vi spilte firkant forsøkte jeg å sette tunnel på han, men det gikk ikke, ler Markkanen.