SJOKKERT: Arsène Wenger reagerte med sjokk og vantro etter terrorangrepene i Paris. Han mener imidlertid at fotballen må fortsette som før, selv om sikkerheten er et enda større tema. FOTO: STEFAN WERMUTH / Reuters
SJOKKERT: Arsène Wenger reagerte med sjokk og vantro etter terrorangrepene i Paris. Han mener imidlertid at fotballen må fortsette som før, selv om sikkerheten er et enda større tema. FOTO: STEFAN WERMUTH / Reuters

Wenger: – Et sjokk å oppdage hvor mye dine egne innbyggere hater deg

Arsenal-sjefen var i nærheten da terroristene angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsène Wenger innrømmer at han frykter et nytt stadionangrep etter grusomhetene i Paris forrige uke.

Arsenal-sjefen var i den franske hovedstaden under fredagens angrep, og han er bekymret for at det vil komme nye angrep mot fotballkamper verden over.

– Det virker ikke som om dette er slutten, så sikkerheten er fortsatt et stort spørsmål, sier Wenger ifølge Daily Mail.

I sjokk etter angrepene

129 mistet livet i terrorangrepet i Paris. Tre selvmordsbombere utløste bomber rett utenfor Stade de France, hvor Frankrike og Tyskland møttes til vennskapskamp.

En av selvmordsbomberne forsøkte å ta seg inn på stadion med billett, og planla å sprenge seg selv i luften på tribunen.

De franske Arsenal-spillerne Laurent Koscielny og Olivier Giroud var begge på banen da den første bomben smalt, og angrepet skal ha gått spesielt dypt inn på Koscielny, som kanskje ikke spiller lørdagens kamp. Også Wenger var i Paris under angrepene.

– Jeg var ikke langt unna hendelsene. Å oppdage hvor mye dine egne innbyggere hater deg, er et stort sjokk, sier Arsenal-manageren.

Vil fortsette som før

Wenger mener imidlertid at det er viktig at sporten ikke blir redde etter hendelsene, og sier at han er takknemlig for måten fotballen har respondert.

– Jeg vil takke hele det engelske samfunnet som viste stor solidaritet. Det var det sjokk for landet vårt.

66-åringen var selv til stede på privatlandskampen mellom England og Frankrike på Wembley, hvor det var en stor markering til ære for terrorofrene i Paris.

– Måten å komme videre i livene våre er å respondere på en positiv måte. Man kan ikke bare slutte med alt.

Garde: – Det kan skje igjen
Aston Villa-manager Remi Garde kommenterte også de fryktelige terrorhandlingene i Paris torsdag. Han frykter nye terrorangrep fremover.

– Jeg tror det viktigste for oss nå er å stå sammen etter disse grusomme hendelsene, fordi det kan skje igjen, dessverre, sier Garde, og slår fast:

– Vi må alle stå sammen for å kjempe for frihet, demokrati og for alle mennesker som ønsker å leve sammen i fred på denne planeten, mener Aston Villas franske manager.

– En arena for fred
Evertons manager Roberto Martinez mener fotballbanen kan bli en arena for fred fremover.

– Vi fikk alle med oss den spesielle atmosfæren rundt kampen mellom England og Frankrike. Det var et fantastisk verktøy for å vise solidaritet, og viste at fotball kan gjøre mye for mange under vanskelige omstendigheter. Denne helgen vil vi se det samme. Fotball har en sterk rolle hos mennesker som vil stå sammen, mener Everton-sjefen.