SLAKT: Arild Rønsen har ikke mye til overs for bandet som spilte på Bataclan under terroren i Paris. Nå blir han kritisert i sosiale medier. FOTO: HOLM, MORTEN / SCANPIX
SLAKT: Arild Rønsen har ikke mye til overs for bandet som spilte på Bataclan under terroren i Paris. Nå blir han kritisert i sosiale medier. FOTO: HOLM, MORTEN / SCANPIX

Norsk musikkprofil slakter bandet som spilte under Paris-terroren

Nå får musikkjournalist Arild Rønsen selv gjennomgå etter kontroversiell plateanmeldelse bare dager etter terrorangrepet i Paris.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få dager etter terroren traff Paris, valgte musikkjournalist Arild Rønsen å anmelde den siste platen til Eagels of Death Metal, bandet som spilte på scenen under terroraksjonen mot Bataclan. Og den profilerte musikksynseren totalslaktet bandet som ble verdenskjent over natten:

«Eagles of Death Metal er et streit rockeband, omtrent like moderne som Rolling Stones og Crazy Horse. De benytter nok noen flere akkorder, men låter nærmest urtradisjonelt. Illustrerende nok gjør de en medioker coverversjon av Duran Durans «Save a Prayer». Om du vil høre et eksempel på en låt der de løfter seg over det middelmådige, går du til "Oh, Girl". Men innafor sin sjanger – har de noe å fare med? Svært lite. De spiller helt OK, men aldri mer enn som så. Småfiffige arrangement, det er faktisk hva jeg er i stand til å gi dem.»

Massiv kritikk

Nå slaktes kritikeren i sosiale medier og av andre journalister. 

– Arild Rønsen. To brain farts på to forsøk. Blir det hat-trick i dust neste gang? Spennende, skriver Egon Holstad, journalist fra iTromsø.

– Hvorfor tar du til Twitter for å kritisere han?

– Når han selv velger å la de hodeløse setningene sine flomme over internett, er det naturlig å ta i bruk både Twitter og Facebook, sier Holstad til TV 2.

Han mener musikkanmeldelsen kommer med verdens dårligste timing.

– Dette er verdensrekord i elendig timing, i å utvise den totale mangel på fintfølelse og en ufrivillig demonstrasjon av hvor kort det er mulig å være, når verden ellers rystes. Det er så mye i den «anmeldelsen» hans som er galt. I det som ser ut som et forsøk på å være tøff og kritisk, velger han altså å anmelde ei halvannen måned gammel skive av et band han før terroren åpenbart ikke ante noen verdens ting om. Så «avslører» han at de ikke spiller death metal, noe de heller aldri har gjort. Han kunne like godt kritisert dem for ikke å være The Eagles, og dernest hisset seg opp for at de ikke spiller «Hotel California», sier Holstad.

Andre mener at anmeldelsen er både usmakelig, idioti og at de synes synd på Rønsen. 

Forstår ikke kritikken

Musikkanmelder Rønsen har ikke fått med seg kritikken på Twitter da vi kontakter han, men han forstår den heller ikke.

– Nei, jeg forstår ikke kritikken. Kritikken av at min kritikk av plata kommer akkurat nå har jeg lite forståelse for, sier Rønsen til TV 2.

– Men hvorfor anmeldte du plata akkurat nå?

– Det sier seg selv. De ble jo verdensberømte over natta. Albumet kom for en måned siden. Det var ikke noe rart å anmelde det nå. Men jeg gjorde det fordi den aktuelle situasjonen oppsto, sier han som et svar på Twitterstormen.

Rønsen mener bandet er verdt en omtale siden det er flere som har blitt interessert i bandet etter at de ble kjente som følge av terroren.

– Det er flere enn meg som ble interessert i å høre hvordan bandet var. Jeg så at det ikke var et svart-metall band, og noen har jo spekulert i om akkurat de ble angrepet fordi de var et svart-metall band, men det er altså et vanlig rockeband, sier Rønsen til TV 2.

– Bandet har lite å fare med

At Rønsen ikke har mange positive ord å si om bandet er i følge han selv kanskje den utløsende faktoren for alle som er kritiske mot han nå.

– At det ble en slakt av plata kan vel ha noe med det å gjøre. Hadde det vært ros av plata, så hadde det kanskje blitt annerledes.

– Jeg mener det er folkeopplysning. De er ikke et dårlig band, men de har lite å fare med. De er et ordinært rockeband, sier Rønsen før han tilføyer:

– Jeg oppfatter det som en ren musikalsk anmeldelse av dem og begriper ikke hvorfor det skal være feil.

Og for de på Twitter som synes synd på Rønsen har han bare ett svar.

– Det er ikke noe synd på meg, de kan ta det helt med ro.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Rønsen er i hardt vær etter å ha uttalt seg i media, noe Holstad også henviser til i sin Twittermelding.

– Dette er heller ikke første gang, og neppe den siste, at Rønsen viser lignende mangel på timing og fintfølelse. Men sånn blir det vel når du er din egen sjef og ingenting skal gjennom en redaksjonell vurdering av noen voksne. Stakkars Klassekampen som igjen blir assosiert med ham, sånn siden han – utrolig nok – jevnlig slipper til i spaltene deres, sier Holstad kritisk til TV 2.

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK