IKKE TIL EM: Arjen Robben (t.v), Miralem Pjanic (oppe i midten), Christian Eriksen (i duell med Zlatan i midten nede) og Samir Handanovic i aksjon for lagene sine i EM-kvalifiseringen. Montasje: TV 2/NTB scanpix
IKKE TIL EM: Arjen Robben (t.v), Miralem Pjanic (oppe i midten), Christian Eriksen (i duell med Zlatan i midten nede) og Samir Handanovic i aksjon for lagene sine i EM-kvalifiseringen. Montasje: TV 2/NTB scanpix

Her er den stjernespekkede elleveren du ikke får se i EM

Arjen Robben, Daley Blind og Christian Eriksen er noen av de som ikke kom seg til fotball-EM i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld kulminerte EM-kvalifiseringen med at et Zlatan-inspirert Sverige slo ut Danmark, og at Ukraina kunne bestille sine billetter til Frankrike på bekostning av Slovenia.

Til tross for utvidelsen av europamesterskapet til 24 deltakende nasjoner kom flere store fotballnasjoner, og enda flere store fotballstjerner til kort i kvalifiseringen til mesterskapet.

Da tenker vi ikke først og fremst på Per-Mathias Høgmos Norge, men på land som Serbia, Nederland, Danmark og Bosnia.

Disse lagene preger også TV 2s 23-mannstropp med spillere som ikke kommer til EM. Førsteelleveren og troppen bærer preg av noen harde prioriteringer.

Robin van Persie og Memphis Depay mister plassen i startoppstillingen på form, mens ingen norske kommer med i vår tropp. Omar Elabdellaoui var kanskje nærmest, selv om Daily Mail har med Martin Ødegaard i sin tropp av spillere man ikke får se i EM.

Hvilke spillere ville du hatt med på laget? Si din mening på våre Facebook-sider.

TV 2-laget (4-3-3):
Keeper: Samir Handanovic (31), Slovenia og Inter
Førstemålvakt på Serie As nest beste lag så langt denne sesongen, og har bare sluppet inn sju mål på 12 kamper. Kom tirsdag med beskjeden om at han legger opp som landslagsspiller, men det hadde han garantert ikke gjort dersom Slovenia hadde slått Ukraina i EM-playoffen. Kniper plassen foran Asmir Begovic.

Høyreback: Branislav Ivanovic  (31), Serbia og Chelsea
Kanskje ikke i sin beste form denne sesongen, som resten av Chelsea, men alle vet hva serbernes kaptein står for både offensivt og defensivt. Hovedkonkurrent Daryl Janmaat heller ikke i sin beste form.

Midtstopper: Sokratis Papastathopoulos (27), Borussia Dortmund og Hellas
Fast inventar på et Borussia Dortmund-lag som har reist seg fra asken, etter fjorårets skuffende første halvdel. Kraftstopper du ikke har lyst å møte i kroppsdueller. 

Midtstopper: Daley Blind (25), Manchester United og Nederland
Blind kan spille både defensiv midtbane og venstreback, men det er som midtstopper 25-åringen har etablert seg i Manchester United med sitt blikk for spillet. Har vært med på å gjøre United-forsvaret til et av Premier Leagues beste.

GODE BUSSER: Arjen Robben og Daley Blind i et sjeldent lyst øyeblikk for Nederland. FOTO: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge
GODE BUSSER: Arjen Robben og Daley Blind i et sjeldent lyst øyeblikk for Nederland. FOTO: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge

Venstreback: Aleksander Kolarov (30), Serbia og Manchester City
Fullstendig bankers på laget. Manchester City-stjernen med den gode dødballfoten er sterk både offensivt og defensivt. 

Indreløper: Christian Eriksen (23), Danmark og Tottenham
En noe uvant rolle, men den danske ballvirtuosen må selvsagt med på et lag som dette. Har vært meget god for Spurs denne sesongen, og selv om det ikke så slik ut mot Sverige er han en boksåpner som kan sette selv de beste forsvar på prøve.

Sentral midtbane: Nemanja Matic (27), Serbia og Chelsea
En av de viktigste brikkene i Chelsea-laget som vant Premier League-tittelen forrige sesong. Har vært en skygge av seg selv så langt denne sesongen, men regnes som en av verdens beste defensive midtbanespillere når han er i form. Serberen er duellsterk og har en enorm tilstedeværelse på midtbanen.

LAGKAMERATER: Nemanja Matic og Branislav Ivanovic har lite å smile av for tiden, både på klubb- og landslag. FOTO: Action Images via Reuters / Tony O'Brien
LAGKAMERATER: Nemanja Matic og Branislav Ivanovic har lite å smile av for tiden, både på klubb- og landslag. FOTO: Action Images via Reuters / Tony O'Brien

Indreløper: Miralem Pjanic (25), Bosnia-Hercegovina og Roma
Frisparkspesialisten og ballkunstneren tar Serie A med storm, og lever endelig opp til forventningen man har hatt til ham.Har stått frem og avgjort tette og store kamper for Roma, men klarte ikke å inspirere Bosnia på samme måte i EM-kvalifiseringen. 

Angriper: Arjen Robben (31), Nederland og Bayern München
Kanskje lagets største stjerne. Den tidligere Chelsea og Real Madrid-spilleren kan lure hvem som helst, når som helst, opp i pølseboden. Det får vi ikke sett i fotball-EM.

Angriper: Edin Dzeko (29), Bosnia-Hercegovina og Roma
Stor og sterk, men langt fra keitete. Dzeko kan ødelegge et forsvar på så mange måter, både alene og som en god lagspiller. 

Angriper: Henrik Mikhtaryan (26), Armenia og Borussia Dortmund
Kanskje den på laget som hadde minst sjanse til å komme til fotball-EM, og laget endte da også sist i gruppe I med ett fattig poeng. Det var alt annet enn stjernespillerens feil. 

Reserver:
Asmir Begovic (BIH), Kasper Schmeichel (DEN), Daryl Janmaat (NED), Daniel Agger (DEN), Kyriakos apadopoulos (GRE), Dusan Tadic (SRB), Wesley Sneijder (NED), Georginio Wijnaldum (NED), Michael Krohn-Dehli (DEN), Memphis Depay (NED), Robin van Persie (NED), Stevan Jovetic (SRB)

Trener: Gordon Strachan (Skottland)

Både ESPN og Daily Mail har satt opp slike varianter også.

Daily Mail har som nevnt tatt med en norsk spiller på laget sitt: 16 år gamle Martin Ødegaard er på benken.

Daily Mail (3-4-3):
Begovic – Ivanovic, Blind, Kolarov – Robben, Matic, Fletcher, Eriksen – van Persie, Dzeko, Jovetic
Benk: Sneijder, Janmaat, Depay, Tadic, Mitrovic, Schmeichel, Pjanic, Ødegaard, Papadopoulos

ESPN (4-2-3-1): 
Schmeichel – Sokratis, Agger, Blind, Kolarov – Matic, Fletcher – Pjanic, Mkhitaryan, Robben – Dzeko
Benk: Ikke satt opp

Hvem har satt opp det beste laget? Si din mening i vår avstemning.