LANG KØ: Det var flere som måtte gå skuffet hjem etter og ikke ha skaffet seg billett til Jervs hjemmekamp mot Start. Foto: Privat/Øystein Sødal
LANG KØ: Det var flere som måtte gå skuffet hjem etter og ikke ha skaffet seg billett til Jervs hjemmekamp mot Start. Foto: Privat/Øystein Sødal

Kvalik-feber på Sørlandet da Jerv startet billettsalget

– Har ikke tall på hvor mange vi måtte avvise, sier markedssjef i Jerv Trond Christoffersen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Jerv - Start fra klokken 12.00 på lørdag på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!

Sørlandet koker før den første kampen mellom Jerv og Start sparkes i gang førstkommende lørdag. Tirsdag klokken 16 ble billettsalget til kampen på Levermyr åpnet.

900 billetter ble lagt ut for salg manuelt etter at billettsystemet til Jerv kollapset mandag. Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Med en kapasitet på 1750 var det mange som måtte gå skuffet hjem fra stadion uten billett. Oppgjøret ble utsolgt på 20 minutter. Markedssjef i Jerv Trond Christoffersen anslår at de første i køen møtte opp noen timer før billettsalget startet.

Ante uro da de så køen

– Det var god kø og det var mange som ville ha billett, men Jerv har ikke den største arenaen dessverre. Det stod flere hundre i kø, men jeg har ikke tall på hvor mange vi måtte avvise, forklarer markedssjef i Jerv Trond Christoffersen til TV 2, som håper at de som ikke sikret seg billett i dag får billett til kampen på Sør Arena.

En som hadde tatt turen til Levermyr var Øystein Sødal. Han er opprinnelig fra Grimstad, men jobber i Kristiansand. Han er en ivrig Jerv-supporter og tok den fem mil lange turen til Grimstad for å skaffe seg billett sammen med broren, men måtte kjøre skuffet hjem.

– Vi møtte opp en halvtime før. Da hadde vi kjørt fra Kristiansand. Etter rundt 15-20 minutter var det tomt for billetter, sier Sødal til TV 2.

– Når vi kom frem ante vi litt uro etter å ha sett hvor mange det var i køen. Vi så noen ble avvist etter rundt 20 minutter og etterhvert kom det en person og fortalte at de var tomme for billetter, men at de med sesongkort kunne bli igjen. Det gikk et lite sukk gjennom de som stod i køen da, forklarer Sødal.

Selv om det ikke ble billett på Jerv-supporteren håper han nå å kunne skaffe seg billett via andre personer. Jerv-sjefen bekrefter til TV 2 at de ikke vil legge ut flere billett for åpent salg.

– Kanskje jeg kan skaffe meg en billett via via. Hvis jeg ikke får billett får jeg se kampen på TV 2, forklarer Sødal, som har sikret seg billett til kampen på Sør Arena.

Blir en folkefest på Levermyr

Sødal har vært trofast mot Jerv i mange år og var på sin første kamp som ti/elleveåring i 1987. Siden har han sett rundt to/tre kamper i året. I år derimot har han fått med seg alle utenom to hjemmekamper. At laget hans nå skal spille kvalifiseringskamp mot Start beskriver han som utrolig. 

– Det er nesten surrealistisk at Jerv skal spille kvalifisering og kan rykke opp til Tippeligaen. Jeg var på opprykkskampen i fjor og det var helt fantastisk. Jeg tror vi har en god sjanse til å vinne mot Start, forklarer Sødal.

Også Jervs markedssjef kan fortelle om en enorm stemning i Grimstad før de to kampene som kan sende Start til OBOS-ligaen og Jerv til Tippeligaen. Trolig er kampen en av de viktigste og største i Jervs historie.

– Dette er ikke vi vant til i Grimstad. Det er magisk og alle vil på kamp. Det blir en folkefest. Kampen kommer høyt opp listen over de viktigste kampene i Jervs historie. Interessen er ekstra høy foran kampen. Det bli spennende når askeladden Jerv skal møte storebror Start, forklarer Christoffersen.

NB: Også Start merker stor interesse før kvalifiseringskampen på Sør Arena. Klubben forventer å selge ut Sør Arena og at nærmere 12 000 tilskuere kommer. Pågangen fra gjestene fra Grimstad er også stor og et tredje bortefelt er åpnet for salg.