NY JOBB: Andrekeeper Glenn Jensen forlater ikke Vålerenga, men bytter ut garderoben med administrasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY JOBB: Andrekeeper Glenn Jensen forlater ikke Vålerenga, men bytter ut garderoben med administrasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Iskrigerne-profil legger opp

Glenn Jensen (28) bytter ut jobben som reservekeeper, med en ny rolle i administrasjonen til Vålerenga

Oslo (TV 2): De fleste kjenner Glenn Jensen som en rappkjefta reservekeeper, som fyrer av salver mot motspillerne fra Vålerenga-benken.  

28-åringen, som har ti år bak seg i Oslo-klubben velger nå å legge keeperspaken på hylla, til fordel for en administrativ rolle i klubben.

– Jeg har blitt tilbudt en jobb i administrasjonen her, som jeg har veldig lyst på. Da var vilkårene at jeg måtte gi meg med ishockey. Da tok jeg en runde med meg selv, og kom frem til at det var verdt det. Det blir veldig interessant, og det jeg har utdannet meg til, sier Jensen til TV 2.

Jensen går dermed inn i stillingen som salgs- og markedsrådgiver, så fort han blir frigitt fra jobben på Visumservice.

Vil ha Kjærs kontor

Ved siden av hockeykarriéren har 28-åringen tatt bachelorgrad i markedskommunikasjon på BI.

På torsdag er karrieren over. Da har han blitt lovet av trener Espen Shampo Knutsen å stå hjemmekampen mot Kongsvinger.

– Det blir veldig spesielt å skulle gi seg, her har jeg sittet i mange år, sier Jensen der han sitter på Vålerenga-benken.

Noe kontor har han ennå ikke fått, men det er ett som peker seg ut på ønskelista.

– Kjær gir seg jo som direktør 1. januar, så da må jeg jo bare sikre meg kontoret hans. Det trenger litt oppussing, men jeg syns det kontoret her passer, sier han med ets mil der han snurrer rundt på den grønne kontorstolen til klubbdirektør Jan Tore Kjær.

Henter opp keeper fra U20-laget

Siden Jensen nå forsvinner fra benken må førstekeeper Steffen Søberg ha ny støtte. Shampo forteller at erstatteren kommer fra egne rekker.

– Det er to keepere på U20-laget som kommer til å bytte på litt, så det ordner seg, sier Shampo.

– Hva kommer du til å savne mest?

– Det er samholdet med gutta i garderoben jeg kommer til å savne mest. Det er det man hører fra folk som har lagt opp også, og det er det man lengter tilbake til. Nå blir det vel mest kontakt med de jeg har best kontakt med fra før av, understreker Jensen.

Lagkameratene bekrefter at det blir et tomrom etter 28-åringen.

– Vi blir ikke kvitt han, men det er bra. Vi er fornøyd med å ha Glenn her. Han er jo en stor del av laget, så det blir spesielt å ikke ha han med lenger, understreker Erik Follestad Johansen.

Jensen selv tror kanskje lagkameratene er glad for at han nå ikke tar en like stor plass i garderoben.

– Gutta blir ikke helt kvitt meg, selv om de kommer til å se mye mindre til meg. Det syns de sikkert bare er behagelig, ler han.