TOK KONTAKT MED LAGKAMERATENE: Wayne Rooney ringte lagkompis Bastian Schweinsteiger i timene etter kampen mellom Frankrike og Tyskland. FOTO: OLI SCARFF /
TOK KONTAKT MED LAGKAMERATENE: Wayne Rooney ringte lagkompis Bastian Schweinsteiger i timene etter kampen mellom Frankrike og Tyskland. FOTO: OLI SCARFF /

Wayne Rooney tok kontakt med Schweinsteiger etter terrorangrepene

Wayne Rooney forteller om den spesielle oppladningen til morgendagens Frankrike-kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se England-Frankrike på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no tirsdag kl. 21.00 

Flere tyske spillere står over tirsdagens privatlandskamp mot Nederland.

Tre selvmordsbombere sprengte seg selv i luften utenfor Stade de France under matchen mellom Frankrike og Tyskland, og i etterkant har flere spillere forlatt landslagstroppen.

– Finner ikke ord
Manuel Neuer, Lukas Podolski, Jérome Boateng og Jonas Hector er ikke med i troppen.

I tillegg blir Manchester Uniteds Bastian Schweinsteiger heller ikke å se i morgendagens kamp.

– Jeg finner fortsatt ikke ord som kan beskrive det som skjedde på fredag. Mine dypeste kondolanser går til alle de som er rammet av tragedien, skriver han på Facebook.

Ble kontaktet av Rooney
Schweinsteiger og de andre tyske spillerne overnattet på Stade de France etter de grusomme terrorhandlingene i Paris. Han ble kontaktet av blant andre Wayne Rooney i timene etter det første sjokket.

– Jeg snakket med alle lagkameratene mine i Manchester United, inkludert Bastian Schweinsteiger på det tyske landslaget. Jeg ville forsikre meg om at de var trygge, og at familiene deres også var trygge, sier Rooney ifølge Daily Mail.

– Mulighet for å gjøre nasjonen stolt
Kaptein Rooney leder det engelske landslaget i den TV 2-sendte kampen mot Frankrike på Wembley tirsdag. Han tror det vil bli en meget spesiell kamp.

– På vegne av de engelske spillerne vil jeg sende mine kondolanser. Det er en trist tid hvor mange mennesker har mistet livet sitt. Det er vanskelig for alle, inkludert oss, og vi må vise så mye respekt vi kan. Det kommer til å være tøft for de franske spillerne, men jeg er sikker på at det er en mulighet for dem til å gjøre nasjonen stolt, sier Rooney.

Den tyske landslagstreneren Joachim Löw sier at spillergruppen ikke er redd for nye angrep.

– Vi har ikke noen frykt for et nytt angrep. At kampen spilles er en klar melding om at vi er for frihet og demokrati, sier Löw.