Deschamps: – Det kommer til å bli en emosjonell kveld 

Frankrikes landslagssjef lover at spillerne vil gjøre nasjonen stolt.

Se England-Frankrike på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no tirsdag kl. 21.00

Tirsdag spiller det franske landslaget mot England i det som blir en veldig spesiell fotballkamp. Fredagens terrorangrep i Paris var blant annet rettet mot Stade de France. Under kampen mellom Frankrike og Tyskland hørtes to eksplosjoner like utenfor stadion. En av de tre terroristene hadde billett til kampen, og politiet mistenker at målet hans var å komme inn på publikumsplass og blåse seg selv i luften.

Diarras kusine ble drept
For flere av de franske spillerne kom terroren svært tett på. Lassana Diarras kusine ble drept i terrorangrepet mot Paris, mens søsteren til Antoine Griezmann overlevde angrepet på Bataclan.

Landslagssjef Didier Deschamps var preget på mandagens pressekonferanse før England-kampen. Deschamps fortalte om det dramatiske døgnet i Paris.

– Det er vanskelig å finne ord som kan beskrive dette barbariet. Vi er her for å vise at vi er stolte over å være franske. Jeg vil takke engelske supportere for deres solidaritetsmeldinger. Jeg er sikker på at morgendagens kamp vil være full av følelser, sier Deschamps.

Ble igjen med tyskerne
De tyske og franske spillerne ble igjen på Stade de France i etterkant av kampen. Sakte, men sikkert, gikk omfanget av terrorhandlingene opp for spillerne og lederne. 

– Vi hørte to eller tre eksplosjoner uten at vi egentlig visste hva som skjedde. Etter kampen fant vi ut av hva som hadde skjedd utenfor stadion og i byen. Da det ble klart at Tyskland ville bli igjen på stadion tok jeg kontakt med Joachim Löw og sa at vi ville bli igjen på stadion med dem. Det var viktig for meg at vi ble igjen med Tyskland. Det var vanskelig å sove. Det ble en kort natt, innrømmer Deschamps.

Wembley vil hedre Frankrike 
Før tirsdagens kamp vil hele Wembley synge med på den franske nasjonalsangen «La Marseillaise».

– Vi er her for å representere vår nasjon, våre farger, med en enda større stolthet enn før. Lassana Diarra sa det så fint: Sport har ingen farge eller religion. Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid være, sier Deschamps.