EM-kvalifisering play-off, 2. kamp, fotball menn: Ungarn-Norge (2-1). Jo Inge Berget ser skuffet ut etter at Ungarn har scoret sitt andre mål under omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EM-kvalifisering play-off, 2. kamp, fotball menn: Ungarn-Norge (2-1). Jo Inge Berget ser skuffet ut etter at Ungarn har scoret sitt andre mål under omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Så mange millioner gikk tapt med Ungarn-fadesen

Her er regnestykket til Kjetil Siem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BUDAPEST/OSLO (TV 2 Sporten): 112 millioner kroner hadde Norges Fotballforbund (NFF) fått inn på konto fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om Per-Mathias Høgmo hadde klart å ta laget sitt til EM i går kveld. 

Det gikk som kjent ikke, og NFF går derfor glipp av det som ville ha vært store inntekter.

– Kanskje 40-45 millioner
– Det er som å gråte over spilt melk, men samtidig er det ikke vits i å legge skjul på det. Drøyt 100 millioner kroner ville ha kommet inn, og cirka 50 til 55 millioner i kostnader ville gått ut for å delta. Så kanskje en 40-45 millioner som hadde kommet godt med, sier generalsekretær Kjetil Siem til TV 2 på flyplassen i Budapest før avreise til Norge.

Med andre ord var det langt mer enn bare ære som forsvant ut vinduet på Groupama Arena søndag kveld.

– De kunne ha blitt brukt over en periode på fem til ti år. 4-5 millioner i året, i alle fall. Men slik er det. Vi får ikke gjort noe med det nå, fortsetter Siem.

Spillernes andel
Ifølge avtalen spillerne har med NFF ville 25 prosent av de 112 millionene ha gått til spillerne.

Det hadde blitt cirka én million per spiller ettersom Norge hadde gått for en flat struktur i bonusordningen.

Med poeng og resultater i Frankrike-EM ville også ytterligere summer ha blitt overført fra UEFA til NFF.

– Og på toppen av inntektene har du den enorme oppmerksomheten det ville generert om vi ble klare for et EM-sluttspill.

– Ja, vi ber liksom om unnskyldning på vegne av oss alle til alle som har fulgt med, investert i billetter, på TV... Til alle som har fulgt oss og støttet oss. Det har vært en fantastisk reise på den måten at folk ikke har gitt opp. Folk har vært der og trodd på det og håpet helt til det siste. Det går bare ikke. Vi klarer det ikke. Og det er noe vi alle bærer et felles ansvar for.