SER FREMOVER: Per-Mathias Høgmo på flyplassen i Budapest. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
SER FREMOVER: Per-Mathias Høgmo på flyplassen i Budapest. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen1720"> </span>Samlet støtteapparatet dagen etter Ungarn-fiaskoen

NFF freder Høgmo: – Jeg er veldig motivert for VM-kvaliken

Per-Mathias Høgmo fortsetter og ser mot VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BUDAPEST/OSLO/BERGEN (TV 2 Sporten): Det var en offensiv Per-Mathias Høgmo som møtte pressen dagen etter skuffelsen, og den påfølgende massive kritikken, i Budapest.

– Jeg er glad for at jeg har tillit, sier han til TV 2.

– Jeg er veldig motivert for VM-kvaliken.

Samlet støtteapparat
Høgmo sjokkerte alt og alle ved å gjøre tre endringer på laget og stille uten en rendyrket spiss.

Det fungerte overhodet ikke, men han legger seg ikke flat av den grunn.

– Vi tok ut det laget vi hadde troen på, og så hadde vi som alltid en plan B og C. Men vi er veldig skuffet nå, det er ingen grunn til å si noe annet.

Høgmo forteller at han samlet sine folk til et møte i morgentimene.

– Jeg samlet støtteapparatet i dag tidlig. Vi tok en status på «her er vi nå», og hvor vi skal gå videre. Det er alltid slik at når man på slutten av en sesong totalvurdering som gjøres. En del skader og sykdom i troppen. Jeg tok ut det laget vi hadde troen på. Vi har brukt mye tid de siste dagene, som vi alltid gjør, på å vurdere hvilket lag vi skulle ta ut, sier Høgmo.

Semb med egen vurdering
Fotballpresident Ynge Hallén bekrefter at NFF ikke har noen planer om å skifte ut landslagssjefen.

– Spillerne og teamet hadde en samling i går. Vi følte virkelig på den skuffelsen som var sammen. Evalueringen er i gang. Vi hadde et møte i dag tidlig som satte i gang den prosessen. Det hadde vi gjort uansett om vi hadde kvalifisert oss eller ikke. 

– Hvem rapporterer til hvem? Og hvem evaluerer Per Mathias Høgmo?

– Det er forbundsstyret som evaluerer Høgmo, men det er også andre som kommer til å gi sine innspill til forbundsstyret, og gi sine egne rapporter i denne evalueringsprosessen. Det er også Nils Johan Semb som trekker i noen tråder.

– Er Per Mathias Høgmos fremtid et tema?

– Nei

– Hvorfor ikke?

– På grunn av den posisjonen han har fått hos oss. De oppgavene han fikk å løse. Selv om det blir litt feil å snakke om det i dag, må vi likevel vise at i en gruppe med to tøffe nasjoner, Kroatia og Italia, fulgte vi dem hele veien til døra. 17 minutter før gruppespillet var ferdig lå vi på førsteplass i den gruppen. Men vi var ikke dyktige nok. Vi måtte ut i playoff. Og der viste vi at vi har svakheter i sånne situasjoner, og det må vi evaluere. Vi må også se at vi tok 19 poeng og var solid i noen kamper, så er vi ikke så jevne som vi skulle vært for å nå et mesterskap.

– Ikke nærmere noen forklaring
Per Ciljan Skjelbred hevder det fremdeles er uklart akkurat hva som gikk galt i Budapest.

– Vi er ikke nærmere noen forklaring. Vi har snakket sammen og diskutert som vi alltid gjør etter kamp, men jeg tror vi satt mest for oss selv og bare lurte på hva det her var for noe. Vi var mest skuffet på vegne av alle som har stått på. Det er kjedelig at det skal avslutte sånn som det her, sier han, og legger til:

– Jeg tror ikke mange av oss har sovet så veldig mange timer.

Kapteinen forsvarte sin trener etter kampen og gjør det samme nå.

– Det er lett å være etterpåklok. Det var vi som spilte vi spilte, og denne gangen var vi ikke gode nok. Det er bare beklagelig. Vi skulle prestert bedre over to kamper. Når vi ikke gjør det, blir vi svært skuffet over oss selv. Det er utrolig skuffende å skusle bort en slik mulighet, men «that’s life».