RØRER «ALLE»: Bobby Wessons Facebook-hyllest av kona spres som ild i tørt gress. Kanskje ikke så rart? Faksimile/Facebook
RØRER «ALLE»: Bobby Wessons Facebook-hyllest av kona spres som ild i tørt gress. Kanskje ikke så rart? Faksimile/Facebook

– Kona mi er en sykepleier. Kona mi er en helt

Ektemannens hyllest til den overarbeidede sykepleierkona rører hundretusener. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingen tvil om at Bobby Wesson er stolt av kona, Rayena Wesson.

KLARE FOR JUL: Bobby og Rayena Wesson har pyntet huset sitt i Birmingham i Alabama. Foto: Facebook
KLARE FOR JUL: Bobby og Rayena Wesson har pyntet huset sitt i Birmingham i Alabama. Foto: Facebook

Rayena jobber som intensivsykepleier på et sykehus i Birmingham i den amerikanske delstaten Alabama – og hun jobber mye og hardt.

Da hun 7. november tok seg en velfortjent lur sammen med sønnen, tok Bobby et bilde av henne og skrev en hyllest på Facebook.

Bobby hadde ingen anelse om at hyllesten skulle bli spredt som ild i tørt gress, og at innlegget skulle bli delt over 147.000 ganger.

Han blir nå selv hyllet for å ha pratet på vegne av alle hardtarbeidende sykepleiere.

 

Dette skriver han i hyllesten: 

«Om en time våkner hun opp, tar på seg uniformen og gjør seg klar for jobb. Hun kommer til å kysse babyen, kysse meg, og så drar hun for å ta vare på mennesker som har den verste dagen i sitt liv. Bilulykker, eksplosjoner, forbrenninger og brudd – profesjonelle, fattige, prester, avhengige og prostituerte – mødre, fedre, sønner, døtre og familier. Det spiller ingen rolle hvem du er, eller hva som har skjedd med deg. Hun vil ta vare på deg».

Han skriver at hun etter 14 timer på jobb, tar av seg sko som har «vandret gjennom blod, galle, tårer og smerte fra verkende føtter».

Tårer og latter

Bobby forteller at til tross for at jobben kan være svært krevende, er kona alltid klar for neste skift. 

«Noen ganger vil hun ikke prate om det. Noen ganger klarer hun nesten ikke å vente med å prate om det. Noen ganger ler hun til hun gråter, og noen ganger bare gråter hun. Uansett er hun alltid presis til neste skift».

Han avslutter innlegget slik:

«Kona mi er en sykepleier. Kona mi er en helt».

Stor del av et lite team

I et nytt Facebook-innlegg skriver Bobby at han og kona er overveldet av responsen.

«Rayena og jeg er ydmyke overfor alle historiene sykepleiere, helsepersonell, pasienter og mennesker verden over har delt med oss. De av dere som kjenner kona mi vet at hun ler av beskrivelsen «helt». Hun lar aldri sjansen til å undervurdere rollen sin gå fra seg, og forteller folk at hun er en liten del av et veldig stort team. Men hun er en stor del av mitt veldig lille team, og jeg er stolt av henne».