Ingen tvil om at toppmodellen G90 fra Genesis ligger an til å bli en linjelekker bil.
Ingen tvil om at toppmodellen G90 fra Genesis ligger an til å bli en linjelekker bil.

Denne er først ut fra helt nytt luksusmerke

Viktigste salgsargument: Lav pris! 

Under bilutstillingen i Frankfurt i høst, var det interessant å stikke innom standen til Hyundai. De hadde nemlig med seg en bil som skal representerte en helt ny satsing.

I Frankfurt sto konseptbilen Vision G – som gir en smakebit på det Hyundai jobber med på flere fronter.

Vi fikk anledning til å sitte i denne bilen, og opplevde helt klart at Hyundai tar både tøft design og opplevd kvalitet på alvor.

Nå er det klart at dette konseptet blir ekstra viktig. Dette skal nemlig bli den første nye modellen under det som skal bli en stor satsing: Nemlig premium-merket Genesis som Hyundai nå skal bygge opp.

Les også: Usikkert om luksusmerket kommer til Norge

I strupen på S-klasse

G90 er betegnelsen, og dette blir selve toppmodellen. Det vil si at ambisjonen er å måle krefter med blant andre ringrever som Mercedes S-klasse, BMW 7-serie, Audi A8 og Lexus LS.

Dette er for sluggere å regne i dette selskapet, så her gjelder det å være godt forberedt.

Designet vi får en smakebit av på disse skissene, tilsier at Hyundai har latt seg inspirere av Aston Martin, særlig i fronten. Det er lekre linjer, en diger grill – og stramme linjer uten mye fiksfakseri. På mange måter et motsatt designspråk enn for eksempel det Lexus har blitt kjent for de siste par årene.

Mannen bak designet på G90 heter Peter Schreyer. Han har en fortid i VW – men jobber nå for Kia og Hyundai.

Hyundai har akkurat sluppet nyheten om at de skal bygge opp Genesis som et helt nytt premiummerke.  G90 skal bli flaggskipet her.
Hyundai har akkurat sluppet nyheten om at de skal bygge opp Genesis som et helt nytt premiummerke.  G90 skal bli flaggskipet her.

Kommer med 4x4

Det er ingen planer om å utstyre den med en svak motor heller. I første omgang snakker vi 5-liters V8-er på over 400 hk. Det er i utgangspunktet samme motor som står i dagens Hyundai Genesis. 

G90 blir forøvrig tilgjengelig også med firehjulsdrift.

Planen er at bilen skal vises offentlig for første gang i begynnelsen av desember. 

Tanken er at Genesis-modellene skal være mer prisgunstige enn sine mer etablerte konkurrenter. Mye utstyr for pengene blir viktig her.

Les også: Lekker nyhet fra uventet hold

Første av seks nye modeller

Den nye toppmodellen er altså bare første del av en rekke nye modeller fra Hyundais premiumsatsning. Innen 2020 skal nemlig hele seks Genesis-modeller ut på markedet.

Neste modell ut blir G80 – som blir etterfølgeren til dagens Hyundai Genesis. Deretter kommer en G70 sedan, en coupeutgave, en crossover og en SUV.

Hvor mange av disse som blir tilgjengelig på det norske markedet er imidlertid noe usikkert ennå

Kommer den til Norge?

Genesis skal nemlig først lanseres i Korea, Kina Nord-Amerika og Midt-Østen. Deretter skal turen komme til flere land i Europa. Men om Norge er ett av disse, det er ikke godt å si ennå.

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke si mer enn det Hyundai gikk ut med da de slapp nyheten om at Genesis skal bli et eget merke. Det vil si at Europa skal komme som neste satsing etter de første markedene. For Norge vil det nok også være naturlig å vurdere ut fra hvilke typer motor og utstyr bilene kommer med, sier Morten Brusletto som er senior PR-manager for Hyundai i Norge.

Les også: Dette kan være den viktigste bilen i vårt århundre