Dette utrolige branndramaet gir oss tilbake troen på menneskeheten 

Godhjertede og handlekraftige naboer kan ha reddet flere liv i dramatisk brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et utrolig drama utspilte seg i Corbeil-Essonnes, en forstad til Paris, forrige søndag 8. november, skriver franske Buzzfeed.

Fanget på balkong

En mobilvideo som er publisert på Instagram viser dramatikken:

En desperat mor er isolert på balkongen i en leilighet i andre etasje av en brennende bygning – mange meter over bakken.

Et vanvittig branndrama utspilte seg i Corbeil-Essonnes, en forstad til Paris, den 8 november.  FOTO: INSTAGRAM / RONY.ALVEESS
Et vanvittig branndrama utspilte seg i Corbeil-Essonnes, en forstad til Paris, den 8 november. FOTO: INSTAGRAM / RONY.ALVEESS

På bakkeplan nedenfor har en gruppe unge mennesker dannet en kompakt sirkel. Mellom seg holder de et laken som skal gjøre fallet så mykt som mulig.

Den desperate moren har ingen annen rømningsvei og flammene blir stadig mer voldsomme. Hun har ikke noe annet valg enn å stole på at menneskene nedenfor klarer å ta imot babyen og henne selv. 

Det kan ha reddet livene deres.

Heltemodige naboer

Franske Buzzfeed har intervjuet flere beboere i nabolaget som var vitner til hendelsen.

En ansatt ved en kjøreskole som ligger i samme gaten beskriver det som en «enorm flom av solidaritet». Han sier videre at to gutter i nabolaget tok seg inn i bygningen og egenhendig reddet ut en elleve år gammel jente som var alene hjemme.

Så gikk en gruppe mennesker, ledet av den lokale bakeren og innehaveren av en tele-butikk, sammen og brukte et laken for å redde en mor og hennes baby, forklarer et vitne.

Ifølge vitnet er heltene blitt identifisert, og det er varslet at de vil motta en æresmedalje for sin innsats.

24 personer, inkludert elleve barn, måtte til sykehus for behandling, skriver Le Parisien.