Norske muslimer med ♥-aksjon på Facebook for å vise motstand mot terror

– Jeg tror og mener at vi må rope ganske høyt nå, for å få et bedre bilde av muslimer i Norge, sier den unge norske muslimen Layila Ayoub.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld slo terrorister igjen til mot den franske hovedstaden. Minst 129 mennesker mistet livet i koordinerte angrep mot seks forskjellige steder i Paris.

– Jeg tror og mener at vi må rope ganske høyt nå, for å få et bedre bilde av muslimer i Norge, sier Ayoub. FOTO: TV 2 /
– Jeg tror og mener at vi må rope ganske høyt nå, for å få et bedre bilde av muslimer i Norge, sier Ayoub. FOTO: TV 2 /

Frankrikes president Francois Hollande mener terrorgruppen Islamsk stat (IS) står bak, og syv terrorister er døde. 

Følg terroren i Paris i TV 2s livesenter

#jegtaravstand

Lørdag morgen skrev den unge, norske muslimen Layila Ayoub et innlegg hun postet på Facebook, der hun ber norske muslimer om å vise at de tar avstand fra terrorangrepet. 

Ayoub oppfordrer i innlegget til å poste et hjerte i kommentarfeltet, og signerte med #jegtaravstand. Sammen med den håndskrevne meldingen lå det en rose.

– Jeg tror og mener at vi må rope ganske høyt nå, for å få et bedre bilde av muslimer i Norge, sier hun til TV 2.

Skal ikke beklage

Innlegget har tatt av på Facebook, med hundrevis av delinger, og mange tusen likerklikk. Ayoub er klar på at muslimer ikke skal beklage terrorangrepet, men etterlyser likevel at muslimer tar avstand.

– Vi tar avstand fra ekstremisme, uansett hvilken vei det går. Uansett om det er høyreekstremisme eller ekstremisme på islamsk vis.

Terrorgruppen representerer ifølge Ayoub ikke vanlige muslimer, men hun påpeker samtidig at de ikke kan forvente at den vanlige mannen i gata skal forstå dette.

– Jeg har bodd i Norge i 25 år, og i løpet av alle disse årene har jeg måttet forsvare meg hver gang en terrorhandling skjer i Islams navn. Det har vært ofte at jeg eller min datter har blitt stoppet på gata, og sagt at de synes synd på henne for hvilken terrorist hun kommer til å bli oppdratt til å bli.