OVERLEVDE: Isobel Bowdery (22) overlevde massakren i konsertlokalet Bataclan fredag 13. november. FOTO: PRIVAT / Facebook
OVERLEVDE: Isobel Bowdery (22) overlevde massakren i konsertlokalet Bataclan fredag 13. november. FOTO: PRIVAT / Facebook

Isobel (22) overlevde konsertmassakren ved å spille død i over én time

Midt blant de døde etter massakren i Bataclan lå Isobel Bowdery (22) og lot som om hun var drept. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atmosfæren var god, folk danset og smilte mens det amerikanske rockebandet «Eagles of Death Metal» spilte tung rock ut i det stappfulle konsertlokalet Bataclan.

BLODIG: Isobel la ut bildet av toppen hun hadde på seg under konserten fredag. FOTO: FACEBOOK / PRIVAT
BLODIG: Isobel la ut bildet av toppen hun hadde på seg under konserten fredag. FOTO: FACEBOOK / PRIVAT

Så skjer det utenkelige.

– Du tror det aldri vil skje deg. Det var bare en fridag kveld på et rockeshow, skriver Isobel Bowdery på sin Facebook-profil.

Men det utenkelig skjer. I løpet av sekunder forandres stemningen fra fest til frykt.

Spiller død blant de drepte

– Det var ikke bare et terrorangrep, det var en massakre. Et dusin mennesker ble skutt rett foran meg. Dammer av blod fylte gulvet. Skrik fra menn som holdt de døde kroppene til sine kjære, skriver Bowdery videre.

Midt i kaoset klarer klarer den 22 år gamle studenten å samle tankene. Hun bestemmer seg for å spille død.

– Sjokkert og alene latet jeg som om jeg var død i over en time, mens jeg lå midt blant folk som så sine kjære ligge der bevegelsesløse. Holdt pusten min, forsøkte å ikke bevege meg, ikke gråte – ikke gi disse mennene den frykten de lengtet etter å se, skriver hun videre.

Avgjørelsen kan ha reddet livet hennes.

Trodde skuddene var skuespill

Sørafrikanske Isobel Bowdery og et knippe venner var på konserten sammen med ca 1500 andre.

Da de første skuddene hagler inn i lokalet tror hun det er en del av showet. En amatørvideo som er tatt akkurat da terroristene åpner ild, viser at selv ikke bandet reagerer før en rekke skudd er avfyrt.

Deretter bryter panikken løs.

Så langt er 87 personer bekreftet omkommet etter Bataclan-massakren. I alt er 129 mennesker drept under terroren i Paris fredag.

Hvisket «Jeg elsker deg!»

Isobel Bowdery har en bønn til alle etter det hun har opplevd:

– Vi som er igjen må bli bedre mennesker, vi må leve livene som de uskyldige ofrene av tragedien drømte om men dessverre ikke får muligheten til å gjennomføre.

– Mens jeg lå der i blodet til fremmede og ventet på kulen som skulle gjøre slutt på mitt knapt 22 år gamle liv, så jeg for meg hvert ansikt som jeg har elsket og hvisket «jeg elsker deg» igjen og igjen, skriver Bowdery.