REDD: Stine Bredal Oftedal innrømmer at hun blir redd etter terroranslagene mot Paris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REDD: Stine Bredal Oftedal innrømmer at hun blir redd etter terroranslagene mot Paris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stine Bredal Oftedal:
– Det gjør meg redd

Landslagskapteinen er i Paris og har fulgt terroranslaget i kveld.

Landslagskaptein i håndball Stine Bredal Oftedal spiller for den franske klubben Issy Paris, sammen med lillesøster Hanna og Pernille Wibe.

Hun har fredag fulgt terrordramaet i den franske hovedstaden hjemmefra.

– Med oss står det forsåvidt bra til. Men vi er sjokkerte. Vi bor heldigvis litt utenfor. Litt mer sørvest. Borte fra det aller verste. Men det er kjempeskummelt. Det er så mange steder og bare de mest sentrale, forteller Bredal Oftedal til TV 2.

Søstrene Bredal Oftedal har holdt seg innendørs hele kvelden og derfor ikke opplevd hendelsene på nært hold.

– Vi har heldigvis vært inne i leiligheten vår hele tiden, og vi bor i et roligere boligområde, så vi har ikke merket det på kroppen. Men det er steder som vi drar ut og spiser eller er ved. Det er fredag kveld og mye mennesker ute. Vi har snakket med mange på laget. Folk er veldig redde, sier hun.

Issy Paris skal etter planen spille europacupkamp mot tyske Buxtehoder søndag. Men fredag kveld valgte president Francois Hollande å stenge grensene. Dermed vet de ikke om de kommer seg avgårde.

– Vi skal egentlig ta et fly til Tyskland i morgen tidlig, men vi aner ingenting om hva vi skal gjøre. Det er i seg selv en minibagatell. Men det er skummelt bare det å dra til flyplassen, forklarer landslagskapteinen.

Bredal Oftedal bodde også  i Paris da satiremagasinet Charlie Hebdo ble utsatt for et terrorangrep. Nå innrømmer hun at hun begynner å føle seg utrygg i den franske hovedstaden.

– Det gjør meg redd. Jeg kan ikke si noe annet enn det. I hvert fall så omfattende som det er denne gangen. Det blir stadig verre og verre. Det er kjempeekkelt, rett og slett. Alle hendelsene er på steder som er så sentrale. De som er blitt rammet er ganske tilfeldig. Det er forferdelig, sier Bredal Oftedal.

Etter planen skal hun hjem til Norge for å starte forberedelser til VM 22. november. Nå skulle hun gjerne kommet seg hjem tidligere.

– Det høres egentlig litt fristende ut å bare komme seg hjem til Norge, sier 24-åringen.

I stedet sitter hun sammen med lillesøster Hanna og følger med på hendelsene i Paris.

– Vi sitter her. Vi burde egentlig ha sovet for lenge siden. Men det er klin umulig. Vi sitter bare og følger med og synes det er veldig ekkelt, avslutter landslagskapteinen.