PÅ UNGARSK JORD: Håvard Nordtveit går ut av flyet på Ferenc Liszt lufthavn i Budapest fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ UNGARSK JORD: Håvard Nordtveit går ut av flyet på Ferenc Liszt lufthavn i Budapest fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Har opplevd kamper som er blitt utsatt etter bombetrusler

Håvard Nordtveit tror ikke landslaget vil la seg affisere av ekstra sikkerhetstiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BUDAPEST (TV 2): Terroraksjonen i Frankrike fredag kveld, der en del av hendelsene skjedde like ved Stade de France under privatlandskampen mellom Frankrike og Tyskland, preget naturlig nok det norske landslagets pressetreff på Elizabeth Park Hotel lørdag.

Som en følge av de grufulle hendelsene er sikkerheten oppjustert i alle landskampene som foregår i denne internasjonale pausen, også i Norges playoff-kamp mot Ungarn søndag.

Forteller om trusler

Håvard Nordtveit tror ikke det kommer til å påvirke Norge noe særlig, og han har også opplevd ekstraordinære situasjoner i sin tid i Tyskland.

– Vi er profesjonelle og vi beholder fokus. Vi er vant til at det er et sikkerhetsopplegg og tar våre vanlige forholdsregler. Sikkerhetsopplegget er der jo for at vi skal kunne konsentrere oss om kampen, sier Nordtveit som har egen erfaring å ta med seg.

– I Bundesliga har kampene flere ganger blitt utsatt noen minutter på grunn av trusler mot stadion, forteller han til TV 2.

– Hvilke trusler da?

– Bombetrusler mot stadion for eksempel, men heldigvis har det bare vært falske alarmer.

Borussia Mönchengladbach-spilleren kan få en nøkkelrolle ettersom Vegard Forren sliter med en luftveisinfeksjon etter at han spilte med feber torsdag. Nordtveit er en brennhet kandidat til å ta den eventuelt ledige stopperplassen mot Ungarn.

Gir perspektiv

Selv om hendelsene er tragiske tror landslagsspillerne at kan være nyttig å få fotballen i perspektiv.

At det å komme til Fotball-EM i det store og hele ikke er så viktig.

– For min egen del så kommer kontrastene frem. Fotball har ingenting å si når slikt skjer. Samtidig er dette en viktig kveld for oss, og forhåpentlig kan vi få en god fotballkveld med god underholdning og glede, sier Nordtveit.

– De fleste vet nok at fotball er en liten ting i verden. Det er mye interesse for det, men når det virkelig teller så betyr det ingenting. Det er ting som skjer som betyr mer enn den kampen her. Det kan få folk til å slappe litt av også, sier Jo Inge Berget. 

Stefan Johansen innrømmer at han ble skremt av hendelsene i Paris, men også han er beroliget av sikkerhetstiltakene som er gjort.

– Vi hadde et møte i dag der vi gikk gjennom sikkerheten og fikk litt ro rundt det. VI må være så profesjonelle at vi får lagt det unna i morgen. Vi har en jobb vi skal gjøre her, sier Stefan Johansen.