Thomas Seltzer fra bandet Turboneger sier at bandet Eagles of Death Metal er et band som hyller livet, og ikke døden. Bandet holdt konsert i Bataclan i Paris da terroristene slo til fredag kveld. FOTO: MARION RUSZNIEWSKI / MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX / MONTASJE TV 2
Thomas Seltzer fra bandet Turboneger sier at bandet Eagles of Death Metal er et band som hyller livet, og ikke døden. Bandet holdt konsert i Bataclan i Paris da terroristene slo til fredag kveld. FOTO: MARION RUSZNIEWSKI / MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX / MONTASJE TV 2

Thomas Seltzer: – Dette er et band som feirer livet og har fint lite med død å gjøre

Bandet som havnet midt i terroren omtales av Seltzer som rockens mest sympatiske folk.

Fredag kveld ved 22-tiden startet terroranslagene i Paris som hittil har kostet 127 mennesker livet. Frankrikes president uttalte lørdag formiddag at IS står bak terroren.

De første meldingene gikk ut på at noen hadde startet å skyte inne på restauranten Le Carillon i Paris' tiende distrikt. Samtidig ble det meldt om minst to eksplosjoner i nærheten av Stade de France hvor Frankrike spilte en privatlandskamp mot Tyskland.

Kort tid etter skytingen ved restauranten kom meldingene om skyting inne i konsertarenaen Bataclan der rockebandet Eagles of Death Metal holdt konsert. Over 100 personer ble tatt som gisler. Bandet fra California spilte i Tel Aviv i juli.

Både franske og israelske medier skriver at konsertarenaen Le Bataclan i årevis har hatt jødiske eiere, og at de ofte har pro-israelske arrangementer. Franske Le Point siterer et medlem av en ekstremistisk gruppe som i 2011 fortalte dette til franske sikkerhetstjenester: «Vi hadde planlagt et angrep mot Bataclan fordi eierne er jødiske».

– Kan være noe så enkelt som navnet «Death»

Thomas Felberg, musiker og Stjernekamp-dommer, har god kjennskap til bandet. Han omtaler Eagles of Death Metal som et koselig og gøyalt rockeband som kun sprer glede på scenen.

– Jeg har sett de opptre før. Vokalisten har ved flere anledninger vært i Norge. Jeg tror det er helt tilfeldig at nettopp denne konserten ble rammet. De har ingen politiske undertoner sånn som jeg har forstått det – men det kan jo være noe så enkelt som at de har ordet «Death» i navnet, forteller Felberg til TV 2.

Like før 01.00 natt til lørdag kom det frem at gisselaksjonen var over. Terroristene utløste bombebelter da politiet stormet lokalene. Klokken 03.42 i natt meldte The Guardian at alle band-medlemmene var lokalisert og i live. Lørdag formiddag har det fortsatt ikke blitt bekreftet om bandet har fått kartlagt hvor resten av crewet befinner seg.

– Rockens mest sympatiske mennesker

Thomas Seltzer, bassist i norske Turbonegro og programleder for Trygdekontoret, kjenner medlemmene personlig.

– Det er absolutt ingenting som tilsier at dette skulle ramme EODM og deres fans. Dette er et band som feirer livet og som navnet til tross har fint lite med verken død eller metal å gjøre. Noen av rockens mest sympatiske og mest vittige folk spiller i dette bandet. De har vært gode venner med oss siden starten, blant annet har Knut Schreiner spilt på en av platene deres, sier Seltzer til TV 2.

Thomas Seltzer ble i fjor sommer spurt om å være vikar for bandets bassist på festivaler.

– Sist jeg hørte fra dem var i en SMS fra Jesse for et par uker siden i forbindelse med den planlagte opptredenen deres i Oslo om halvannen uke. Dette er ufattelig.