Oda (15) fikk stående applaus for sangen: – Gåsehud! 

Se alle fredagens opptredener – og hva dommerne mener om dem – her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Talenter er inne i sin femte semifinalerunde denne fredagen. 

Også denne uka står det ni semifinalister klare for å kjempe om to plasser i finalen. 

Nedenfor kan du se hva de fire dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) mener om kveldens talenter.

Du kan også se alle opptredenene.

Rap4mation fikk blandet kritikk

Første semfinalist ut i kveld var Rap4mation, som er en hip hop-trio bestående av Geoffrey Fagerli, Hanne Dahlberg og Fredrik Stangnes.

Linn var fornøyd med det hun så på scenen. 

– Jeg har jo sagt til deg tidligere, Hanne, at du er en eksplosjon. Nå er det en større helhet, og dere andre to kommer bedre fram. Jeg synes dette er innmari bra. Jeg synes dere har vokst og jeg håper at uansett hvordan det går i Norske Talenter, at noen ser og oppdager dere, sa hun.

Bjarne innrømmet at han mener låtene til rapgruppa fenger, men var ikke helt overbevist om sangprestasjonen i semifinalen. 

– Jeg har vel tidligere sagt at dere har hitpotensiale i låtene dere har spilt, og jeg synes dere spiller en bra låt i dag. Jeg synes du synger litt småsyrlig i noen partier. Det blir jeg lei meg for, for jeg synes det dere gjør er veldig bra. Jeg tror egentlig at dere er bedre enn den opplevelsen dere ga meg i dag, mente han. 

Dommerne uenige om kinesiske Eldos

Eldos Ghayret (27) er fra Kina og bor i Sarpsborg. Han fremførte nok en egenkomponert låt, som handlet om kjærlighet. 

– Det er veldig ektefølt det du leverer, begynte Mia. 

– Jeg elsker selve klangen i stemmen din, men jeg tenker at du faktisk kan lage enda mer drama ut av sangene dine. For det tåler vi. Når du er så sårbar og viser hjertet ditt, kan du faktisk være enda mer dramatisk i leveringen din, fortsatte hun.

Suleman var kanskje dommerpanelets mest begeistrede etter opptredenen. 

– For meg har du blitt Eldos som jeg gleder meg til å se. Det er måten du synger på, alt. Alt er Eldos. «La oss gå og se på Eldos i dag»!

Bjarne var hakket mindre entusiastisk, og ga tilbakemeldinger Suleman med kroppsspråket tydelig viste at han var uenig i.

– Jeg synes du spiller utrolig flott gitar, det du gjør er ikke en enkel øvelse samtidig som du skal formidle følelser. Jeg synes kanskje det blir litt for tamt. Det er sjangeren. Du formidler følelser, men underholdningsmessig når det ikke inn. Jeg synes det blir litt kjedelig. 

Magedanserinnen begeistret dommerne

Tredje deltaker ut i kveld var Helene Skaugen fra Fetsund.

Magedanserinnen fikk dommerpanelet til å smile synkront. 

– Du har vært den på Norske Talenter hittil som har utviklet showet ditt maksimalt. Jeg ble veldig overrasket. For meg er magedans midt på treet, men nå er det helt i toppen av treet! Det var veldig gøy, og dere er så flinke. Det var mange detaljer og jeg likte skikkelig godt å se på, sa Linn.

– Det jeg bet meg merke i er at dette kan du drive med uansett kroppsform eller alder. Du burde drevet med trønderrock, du! Jeg er så enig med Linn, dette var et kjempeløft for meg. Det var et flott nummer, en fin innpakking, veldig bra, gliste Bjarne.

Også Mia var mer enn positiv. 

– Du er som en fest! En sensuell fest! En eksplosjon! Jeg synes dette var så utrolig fint å se på. Så flott gjort, altså!

Buktaler fikk frem latteren

Erik Mogeno (24) er fra Porsgrunn og driver med buktale. Han var også med i Norske Talenter i 2010, hvor han kom til finalen.

Buktaleren fikk dommerne – og salen – til å le i kveld. 

– Det er en glede å ha deg her, for det er en veldig spesiell sjanger. Du mestrer teknikken utrolig godt. Jeg liker nok bestefar bedre enn kaninen, det er bare sånn det er. Men jeg synes du gjorde det bra. Utvikle bestefar mer. Beklager, Kalle, sa Mia. 

Linn Skåber klarte knapt slutte å le selv da hun skulle komme med tilbakemeldinger. 

– Jeg føler at jeg må skryte av kaninen, for jeg føler at jeg har blitt kjent med ham. Jeg tror ikke det skal være noe gøy, og så ler jeg meg ihjel! Det er veldig artig! De får så sterk personlighet at jeg føler at de lever. Jeg blir så glad når jeg ser deg. Og så synes jeg du har morsomme vitser, sa komikeren. 

Også Suleman fikk trimmet lattermusklene. 

– Jeg blir helt fascinert, for du er alle stemmene her, ikke sant. Men jeg synes det er helt sykt hvordan du klarer å få alt til å se så smooth ut. Jeg er helt overrasket! 

Elleveåringer imponerte med luftakrobatikk

Aleksander Steimler Lundekvam og Mira Askeland er begge elleve år gamle og driver med luftakrobatikk. 

Dommerne mente det var flust med talent i de to kroppene på scenen.

– Dette her ... Det her var så bra! Det var så bra og det var så mye som skjedde på en gang. Jeg liker musikkvalget og måten dere opptrer på. Dere gjør det så enkelt for meg. Jeg elsker det! Dere er så bra, sa Suleman. 

Sist gang Bjarne så Aleksander og Mira på scenen, rant tårene. 

– Jeg ble jo helt lamslått sist og hadde aldri trodd at dere skulle få meg til å tørke tårene, selv om mange har klart det. Jeg synes det er så flott. Musikkvalget, det estetiske, at dere får til ting jeg ikke noensinne har gjort. Dette er ordentlig talent vi ser på scenen her i kveld. Norske Talenter, sa han.

Mia var også tydelig fornøyd med det akrobatiske showet.

– Dette her var veldig, veldig godt gjennomført. For en fin historie dere forteller! Og så sterke dere er! Jeg kan se at dere har øvd veldig mye siden sist. Du er som en liten hulken. Og dere er begge veldig sterke. Dette var nydelig!

Trio ble Sulemans favoritter

Ørjan Vatne Trio frontes av Ørjan Vatne (33) fra Bergen. Han har drevet med musikk siden han var ung. 

Dommerpanelet var enstemmig positive til trioen. 

– Formatet trio er i utgangspunktet krevende, startet Bjarne. 

– Det er faktisk krevende. Én gitar, én bass og én trommeslager. Dere får det til å høres moderne ut. Det er flott gitarspilling. Jeg synes dette er utrolig fint gjennomført og du har en fantastisk sangstemme. Så for meg var dette en overbevisende semifinalegjennomføring. Veldig bra, fullførte dommeren. 

– Dette var solid! Dette var så bra gjennomført. Og stemmen din bærer så utrolig godt. Her ligger det vilje bak og det merkes. Det holder ikke bare med talent, en må ha den viljen dere har. Dette var utrolig fint, kommenterte Mia. 

Sulemans tilbakemelding var kort og konsis: 

– Dere er mine favoritter i dag! 

15-åring fikk beskjed om semifinaleplass i går – fikk stående applaus

Sanger Oda Berg (15) fikk en ny sjanse i årets Norske Talenter etter at Gjøril Songvoll (46) trakk seg på grunn av sykdom tidligere denne uka

15-åringen fikk stående applaus etter sin opera-fremføring.

– Oj-oj-oj! Oda, det var en glede at du kom tilbake og fikk vist hva du er god for. Du er et veldig stort talent! Jeg kan bare si: Bravo! Bravo! Fantastisk gjennomført. Jeg vet en ting, og det er at vi kommer til å se masse av deg i hele verden. Du har en så flott og klar stemme. Hvis du står på, har du en stor, stor karriere foran deg. Og jeg oppfordrer folk til å stemme på deg, sa Mia. 

Linn innrømmet at hun fikk fysiske reaksjoner på sangen. 

– I dag opplevde jeg at du samlet alt. Uttrykket kom av seg selv. Du formidlet alt til oss, og tonene fløy utover salen og rørte alle. Jeg fikk gåsehud. Det var fantastisk formidlet, sa hun. 

– Det her ... Det her er deg. Det du gjorde i dag passer deg. Du må ikke slutte å gjøre dette, fortsett med dette. Det er sjukt at du klarte å forberede deg på én dag. Du nailet det, sa en ivrig Suleman. 

Se Odas opptreden øverst i artikkelen.

– Verdens beste 13 år gamle gitarist!

Gitaristen Odin Landbakk (13) fra Kristiansund håper han en dag kan bli en kjent gitarist, komponist og artist. 

Kveldens Norske Talenter-opptreden tok ham muligens ett steg nærmere drømmen, skal man tro dommerne. De reiste seg i applaus da opptredenen var over. 

– Hele settingen ... Du og den gitaren der ... Mann, jeg digget det, utbrøt Suleman. 

Bjarne mener ingen på samme alder kan slå Odin.

– På auditionen så jeg at du forandret personlighet med og uten gitar. Med gitaren ser det ut som det er én ting, og det er bare gitaren. Jeg tør å påstå at du kanskje er verdens beste 12-åring på gitar, sa han, og hadde nok ikke helt fått med seg at din har fylt 13.

Mia var definitivt enig. 

– Odin, du er et så jækla stort talent, enkelt og greit! Som Bjarne sa så korrekt: Du er verdens beste 12-åring på gitar. 

Linn var ikke i tvil om at hun mener det norske folk må stemme videre den unge musikeren. 

– Hvis ikke Norge stemmer deg videre i dag, skal jeg ikke bare spise hatten til Suleman, jeg skal spise huet hans også! Du SKAL videre i Norske Talenter, du må det! 

Gullknapp-Sigrid overbeviste nok en gang

Siste semifinalist ut i den femte runden var Sigrid Haanshus (13) fra Soknedal i Sør-Trøndelag. 13-åringen, som fikk gullknappen av Bjarne da hun sang på audition, elsker musikaler og drømmer om å stå på scenen i London.

Det er ikke en umulig drøm, skal man tro dommerne.

– Jeg synes jo dette her er kjempeflott. Jeg liker Les Miserables, jeg tror kanskje du faktisk ender opp på en scene i London, jeg. Du er min favoritt, sa Bjarne.

Mia var ikke mindre positiv. 

– Dette er veldig overbevisende. En ting er at det er en veldig kjent sang som mange har lyst til å synge. Men det som gjelder her er å levere historien, og det gjør du med glans, Sigrid! Du synger klokkerent og har en nydelig røst. Helt perfekt for musikaler. 

Også Suleman var overbevist over kveldens siste opptreden. 

– Jeg hadde frysninger, jeg svettet. Jeg synes du nailet det ti ganger bedre enn på auditionen din. For å være helt ærlig med deg, skulle jeg ønske at jeg kunne trykke på gullknappen nå. 

Se det første intervjuet med finalistene som er videre her. Se Norske Talenter fredager klokken 19.30 på TV 2.