SJOKKFUNN HJEMME HOS TYSK EKTEPAR:

Åtte døde babyer i tysk leilighet

Leietakeren gjorde et grufullt funn i badstuen: Nå viser det seg at kioskdamen og ektemannen hadde minst åtte babylik hjemme hos seg!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bild skriver at det var en kvinnelig leietaker som gjorde det grufulle funnet i Wallenfels i Bayern, og ringte nødnummeret.

De døde barna ble funnet i en tidligere badstue i huset som nå brukes som lager. De døde barna ble funnet pakket i poser og håndklær. 

Avisen Bild omtaler likene som spebarn («Säuglingsleichen»), ikke foster.

Politiet opplyste om funnet til tysk presse fredag formiddag. Den 46 år gamle kvinnen, som jobber i en kiosk, har sammen med sin ektemann bodd i huset i sentrum av Wallenfels i 18 år. Folk i området sier at kvinnen stadig vekk gikk gravid.

Dekorasjoner i vinduet på boligen hvor babylikene ble funnet.     AFP / DPA / NICOLAS ARMER
Dekorasjoner i vinduet på boligen hvor babylikene ble funnet. AFP / DPA / NICOLAS ARMER

«Det er et anonymt, enkelt hus. I vinduet henger en hjemmelaget sommerfugl. Men idyllen bedrar», skildrer den seriøse regionavisen Süddeutsche Zeitung (SZ).

– Flyttet etter krangel

Ambulansepersonell rykket ut og oppdaget de døde babyene i dette huset i Wallenfels. Foto: AFP / DPA / NICOLAS ARMER
Ambulansepersonell rykket ut og oppdaget de døde babyene i dette huset i Wallenfels. Foto: AFP / DPA / NICOLAS ARMER

Ifølge Bild skal kvinnen ha flyttet ut fra huset i slutten av september etter en voldsom krangel med ektemannen.

RYSTET: Ordfører Jens Korn, her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: KOMMUNEN
RYSTET: Ordfører Jens Korn, her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: KOMMUNEN

I beruset tilstand skal hun angivelig ha fortalt at de hadde gjemt flere barnelik i huset. Kvinnen er fortsatt ikke pågrepet for avhør.

Naboene beskriver paret som vennlige og høflige, og at de så etter barna sien på en kjærlig måte. Om sommeren jobbet kvinnen som sommervikar ved det offentlige badet i byen.

Sjokkert lokalmiljø

Paret bodde i huset med barna sine og barnas bestemor. Familien kommer også selv fra Wallenfels, og beskrives som godt integrerte i lokalmiljøet.

– Det er helt ufattelig. Vi sørger over barna som ikke fikk lov til å vokse opp, sier ordfører Jens Korn til SZ.

Wallensfels har om lag 3000 innbyggere og ligger rett ved skogsområdet Frankenwald.

– Likene er i dårlig forfatning, sier en polititalskvinne til Die Welt.

Hun vil ikke si om politiet mener det ligger noe mistenkelig bak dødsfallene. Kvinnen, som man antar er mor til de døde barna, er fortsatt ikke avhørt.

De to første likene ble funnet torsdag i forbindelse med en ambulanseutrykning til huset etter at en nabo varslet om saken.

Flere barnedrap

Det er ventet at obduksjonen av de døde barna vil begynne fredag. Dette vil forhåpentligvis gi svar på hvor lenge barna har vært døde, hvilket kjønn de hadde og hva de døde av.

Tyskland har de siste årene hatt flere rystende barnedrap: I mai i fjor ble en kvinne ifølge The Local dømt til fengsel i tre år og åtte månder for å ha drept to av barna sine og gjemt den i en fryser.

I oktober 2013 ble likene av to barn født på 1980-tallet funnet i forbindelse med byggearbeid.

Og så sent som onsdag denne uken gjorde en mann et skrekkfunn i bagasjerommet i bilen til sin egen datter i Landshut: En død baby, pakket i plast. Etterforskere mistenker at kvinnen holdt graviditeten skjult og drepte barnet rett etter fødselen.

  • TV2.no følger utviklingen i saken!