Terror i Paris:

Terrorister slo til mot seks forskjellige steder

Minst 129 mennesker ble drept da terrorister angrep seks steder i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: 

 • 129 mennesker er bekreftet døde etter terrorangrepet i Paris.
 • 89 ble drept inne i Bataclan-arenaen hvor bandet Eagles of Death Metal holdt konsert.
 • 352 personer er innlagt på sykehus, etter terrorangrepene. 99 av dem med kritiske skader.
 • Påtalemyndigheten i Paris bekreftet lørdag at det var sju terrorister som slo til mot seks forskjellige steder. De opererte i tre team.

Følg situasjonen fortløpende i vårt LIVESENTER.

Terroranslagene som startet i 22-tiden fredag kveld har så langt kostet 129 mennesker livet. 

Terrorister angrep seks ulike steder i sentrum av Paris:

 • Kl. 21.20: En selvmordsbomber sprenger seg selv i lufta ved Stade de France.
 • Kl. 21.25: Skyting mot utestedene Le Carillon på Rue Albert og Petit Camodge på Rue Bichat. (15 drept, 10 kritisk skadd).
 • Kl. 21.30: En selvmordsbomber sprenger seg i lufta ved Stade de France,
 • Kl. 21.32: Angrep på baren A la bonne biére. (Fem døde, åtte kritisk skadet)
 • Kl. 21.32: En av terroristene sprenger seg selv i luften på restauranten Le Comptoir Voltaire. (En terrorist død, en person kritisk skadet)
 • Kl. 21.36: Angrep mot baren La Belle Equipe. (19 døde, flere kritisk skadet)
 • Kl. 21.40: Tre terrorister tar seg inn på konsertstedet Bataclan hvor bandet Eagles of Death Metal spiller konsert. De begynner å skyte inn i folkemengden foran scenen. Etter hvert stormer antiterrorpolitiet lokalet og de tre terroristene blir drept. (89 drept, flere skadet)
 • Kl. 21.53: En selvmordsbomber sprenger seg selv i lufta ved Stade de France. Til sammen fire mennesker blir drept i de tre eksplosjonene ved Stade de France, tre av dem er terroristene selv. En av terroristene hadde forsøkt å komme seg inn på fotballkampen med billett.

(Kilde: Reuters)

Skyting og eksplosjoner

De første meldingene gikk ut på at noen hadde startet å skyte inne på restauranten Le Carillon i Paris’ tiende distrikt.

Fransk politi bekrefter at elleve personer ble drept i dette angrepet.

Overlevende i sjokk blir tatt hånd om av ambulansepersonell i Paris. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Overlevende i sjokk blir tatt hånd om av ambulansepersonell i Paris. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

Samtidig ble det meldt om minst to eksplosjoner i nærheten av Stade de France hvor Frankrike spilte vennskapskamp mot Tyskland.

Eksplosjonen kunne høres inne på stadioen og også på tv-sendingen. Den franske presidenten var til stede på fotballkampen, men ble raskt eskortert ut av sine sikkerhetsvakter.

Kort tid etter skytingen ved restauranten var over, kom meldingene om at det var skyting inne i konsertarenaen Bataclan og at hundre personer var tatt som gisler.

– De slakter alle, èn etter èn

Terroristene slo til midt under konserten med bandet Eagles of death metal og startet å skyte inn i publikumsmassen i det mørklagte konsertlokalet.

En skadet person får førstehjelp i nærheten av konsertstedet Bataclan som er angrepet av terrorister.  REUTERS/Christian Hartmann
En skadet person får førstehjelp i nærheten av konsertstedet Bataclan som er angrepet av terrorister.  REUTERS/Christian Hartmann

En journalist fra avisen Liberation befant seg inne i konsertlokalet og skrev følgende på sin Facebook-profil mens angrepet pågikk:

– Jeg er i førsteetasjen i Bataclan. Det er alvorlig. De slakter alle, èn etter èn. Døde kropper overalt, skrev Liberation-journalisten Benjamin Cazenoves på Facebook mens terroristene fortsatt var i lokalet.

– Be for oss, lød den siste posten fra Cazenoves like før klokken 01.

Kort tid etter gikk styrker fra antiterrorpolitiet til aksjon mot konsertarenaen og drepte tre terrorister. Da var 87 personer allerede drept av terroristene inne på Bataclan.

I dag tidlig postet Cazenoves en melding på Facebook hvor han skriver at han er i live med noen kuttskader. 

– Det var et blodbad

Et øyenvitne forteller til AFP at en av angriperne ha sagt noe om den franske militære innsatsen i Syria. Nettstedet thelocal.fr siterer et vitne som var på fremste rad inne i konsertlokalet da skytingen startet.

– Jeg var på første rad. Disse gutta bare begynte å skyte på alle, det ble ropt at folk måtte legge seg ned og holde seg nede. De skjøt alle som prøvde å løpe og også de som lå nede. Det var et blodbad, forteller vitnet.

Har innført unntakstilstand

Natt til lørdag ble 1500 soldater satt inn for å bistå politiet i Paris. 

Like før midnatt uttalte Frankrikes president François Hollande i en TV-sendt tale at det ble innført unntakstilstand i Paris og at grensene til Frankrike var stengt.

– Hvem er disse terroristene? Det er en svært vanskelig situasjon og mine tanker går til ofrene. Nå må vi holde samme og holde hodet kaldt, sa Hollande i den direktesendte TV-talen.
– Det er i øyeblikket et angrep som vi forsøker å slå tilbake, sa en tydelig preget Hollande.

Fredagens terrorangrep er det blodigste i Frankrike siden andre verdenskrig og en av de blodigste i Europa i nyere tid.