Komiker Sigrid Bonde Tusvik har gjort mye i løpet av sin karrière, men få vet om hennes fortid som Hotel Cæsar-skuespiller.

Forteller alt på scenen

Det er under showet «Tusvik og Tønne skammer seg», som for tiden går for fulle hus på Latter i Oslo, at Tusvik bruker tid på å snakke om tiden som skuespiller på Hotel Cæsar. Men det var ikke hun selv som fant fram det femten år gamle klippet.

– Det var Lisa Tønne. I showet vårt på Latter har vi funnet fram gamle TV-klipp av hverandre som vi synes er jævlige, så det er Lisa som tar fram dette klippet fra 2000, mens jeg viser gamle klipp med Lisa fra programmet Migrapolis som hevn, forteller Tusvik til TV 2.

Sa nei til fast rolle

– Hvordan fikk du rollen i Hotel Cæsar?

– Jeg var egentlig på audition for en annen rolle, men måtte senere trekke meg fordi jeg heller hadde lyst til å gå på Romerike Folkehøyskole. Men jeg ble liggende i arkivet hos produksjonsselskapet, og etter en stund trengte de plutselig en som kunne spille barnepiken til karakteren «Goggen» i en uke, forteller Tusvik.

Hektiske opptak

Sigrid Bonde Tusvik husker opptaksperioden som morsom, men hektisk.

– En Hotel Cæsar-uke blir spilt inn i løpet av tre timer, så man får ikke vært så veldig lenge på settet. De spiller inn fem episoder på én dag – så det var en kort opplevelse, men det var morsomt.

Sigrid forstår godt at hun ikke mottok en Amandapris for sin skuespiller-prestasjon.

– Jeg spiller veldig dårlig i klippet og da blir det veldig morsomt, synes i ihvertfall jeg, forklarer Tusvik til TV 2.

Glad hun ikke fikk rollen

– Var det vanskeligere enn du trodde å være skuespiller på Hotel Cæsar?

– Det er like vanskelig å være skuespiller på Cæsar som i en hvilken som helst annen produksjon, så jeg er veldig glad jeg ikke fikk en fast rolle fordi jeg tror jeg hadde gjort en dårlig jobb. Så folk flest skal være glad for at jeg heller dro til Romerike Folkehøyskole og bestemte meg for å bli komiker.

Lå seg fra jobben

Etter en uke på Hotel Cæsar var skuespiller-karrièren som barnepike over for Tusvik.

– Jeg lå med Jens August...og det må man ikke gjøre i Hotel Cæsar. Da enten dør du eller blir sagt opp – det er regelen, forteller Tusvik og ler.

– Er det et godt tips til andre kvinnelige Cæsar-skuespillere?

– Ja! Hvis det ligger noe sex i manuset, så vet man ganske sikkert at man er på vei ut av serien, avslutter Tusvik.

Tusvik og Tønne Talkshow kan du se hver torsdag kl 21.40 på TV 2.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK