GAMLE KJENNINGER: José Mourinho og Carlo Ancelotti har trent flere av de samme klubbene. Her fra åttedelsfinalen i Mesterligaen i 2010 mellom Mourinhos Inter og Ancelottis Chelsea. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE.
GAMLE KJENNINGER: José Mourinho og Carlo Ancelotti har trent flere av de samme klubbene. Her fra åttedelsfinalen i Mesterligaen i 2010 mellom Mourinhos Inter og Ancelottis Chelsea. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE.

Ancelotti: – Chelsea kommer ikke til å sparke Mourinho

– Men jeg hadde ikke hatt noe imot å ta over Chelsea...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carlo Ancelotti vet hvordan det er å få sparken i Chelsea, men italieneren beroliger nå alle José Mourinho-fans med at portugiseren ikke kommer til å lide samme skjebne.

– José kommer ikke til å få sparken, sier den nå arbeidsledige manageren til Daily Mail.

– De har allerede bestemt seg for å beholde ham, og det tror jeg de gjorde rett i.

– Mourinho er OK. Han er ikke så bekymret
Chelseas trøblete start på sesongen er veldokumentert. 

12 kamper inn i sesongen befinner den regjerende mesteren seg på 16.plass i Premier League med fattige tre seirer og 11 poeng på de første 12 kampene.

– Enkelte ganger kan man bare ikke forklare hvorfor ting skjer og hva som går galt. Det er et mysterium. Sett fra utsiden virker det som om Chelsea vant serien enkelt i fjor og ikke er like motiverte i år. Det er sant at managere må være i stand til å motivere spillerne, men en manager kan ikke motivere en spiller som ikke kan motivere seg selv. Det er umulig, sier Ancelotti.

Mourinho har slitt både med å sanke poeng og å oppføre seg i inneværende sesong.

Den karismatiske manageren har havnet på kant med FA gang på gang i år, men Ancelotti mener Mourinho har kontroll.

– Chelsea har mistet noe, og det er vanskelig å forandre noe på kort tid. Forandring må man jobbe med for å få til. Men Mourinho er en av de beste trenerne i verden, ingen tvil om det. Jeg ser på kroppsspråket hans at han er OK. Han er ikke så bekymret. Han har selvtillit. Fansen sang navnet hans under Dynamo Kiev-kampen. Han kommer til å ordne opp i dette.

– Jeg har lyst til å komme tilbake til England og jobbe
Ancelotti, som fikk sparken i Chelsea etter 2010-2011-sesongen, og Mourinho var begge tilstede på premieren av filmen om Cristiano Ronaldo tidligere denne uken - filmen som ga seerne mange minutter med en Ronaldo i bar overkropp.

– Jeg fikk ikke anledning til å prate med José den kvelden, men vi går godt overens. Da vi vant «la decima» (Real Madrids 10. Mesterliga-triumf) sendte han meg en melding og gratulerte meg. Og han vet bedre enn noen hva som foregår i Chelsea, fortsetter italieneren.

Ancelotti er en av mange store trenere som har blitt koblet til den potensielt fremtidige ledige trenerjobben på Stamford Bridge, og en mulig retur ville ikke ha vært italieneren i mot. 

– Jeg ville ikke hatt noe problem med å gå tilbake til Chelsea. Jeg har lyst til å komme tilbake til England og jobbe. Jeg elsker fotballen der, jeg har fortsatt et hus i London, og jeg vil ha et lag som er konkurransedyktige både i England og i Europa. 

– Jeg snakket ikke med Liverpool om jobben der
En annen manager i England det snakkes mye om for tiden er Jürgen Klopp.

Den eksentriske tyskeren har fått en blandet start på Liverpool-karrieren, men Ancelotti er ikke i tvil om at Klopp er rett mann for jobben.

– Jeg synes Liverpool har et godt lag. De har noen veldig gode unge spillere, som Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Christian Benteke. Om de finner en erfaren spiller som Steven Gerrard eller Jamie Carragher, en som kan gå foran som et eksempel, kan de ble veldig sterke. Men jeg snakket ikke med dem om den ledige jobben. Det gjorde jeg ikke, og det gjorde heller ikke folkene mine. De ansatte rett mann i Klopp. Han er en god manager. Man ser igjen identiteten til de beste managerne i lagene deres. Dortmund-laget til Klopp hadde en veldig klar identitet.