VIL IKKE FORLENGE: Fredrik Haugen har takket nei til Branns tilbud om ny kontrakt. Han kan dermed forlate klubben vederlagsfritt neste sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VIL IKKE FORLENGE: Fredrik Haugen har takket nei til Branns tilbud om ny kontrakt. Han kan dermed forlate klubben vederlagsfritt neste sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

OBOS-ligaens beste spiller takker nei til Brann

– Vi har andre navn på blokken, sier sportssjef Soltvedt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredrik Haugen (23) ble kåret til OBOS-ligaens beste spiller ved sesongslutt, men nå har han gitt Brann og sportssjef Rune Soltvedt en aldri så liten hodepine.

Haugen har nemlig takket nei til en kontraktsforlengelse, hvilket innebærer at midtbanespilleren kan forlate klubben vederlagsfritt når kontrakten går ut sommeren 2016. 

Det var Bergensavisen som først omtalte saken. 

Bekreftes av sportssjefen

TV 2 får bekreftet avslaget av Soltvedt, som forklarer at klubben gikk så langt de kunne innenfor den nye lønnsstrukturen. 

Ifølge BA skal flere norske og utenlandske klubber være interessert i Haugen, deriblant svenske Hammarby.

I tillegg til at Fredrik Haugen ikke vil forlenge kontrakten med Brann, har også Eirik Birkelund, ifølge BT, fått beskjed om at han ikke vil bli tilbudt ny kontrakt. Det ligger dermed an til å bli store omveltninger på midtbanen til den nyopprykkede klubben.

Senere tirsdag sier haugen til BA at han ikke har lukket døren for Brann helt.

– Vi var i en forhandlingssituasjon. Brann kom med sitt tilbud og vi kom med vårt. Plutselig kom det ut at jeg nærmest var ferdig i Brann. Jeg hadde ikke tenkt å lukke noen dører, men jeg har en personlig økonomi å ta vare på. Jeg er ikke typen til å kreve store summer. Det har jeg ikke fortjent. Det er ikke sånn at jeg går rundt og tror jeg er noe, sier Haugen til BA.

– Har andre navn på blokken

TV 2 vet at Fredrik Haugen på et tidligere tidspunkt i år ønsket å innlede samtaler om kontraktsforlengelse. Beskjeden fra Brann var da at 23-åringen måtte levere på et høyere nivå for å få et nytt tilbud.

Tiden gikk og Haugens prestasjoner ble stadig bedre. Da partene skulle innlede forhandlinger om en ny kontrakt, viste det seg imidlertid at Haugens krav lå over det Brann kunne tilby.

Overfor TV 2 gir sportssjef Rune Soltvedt uttrykk for panikken ikke har nådd Idrettsveien, og at Haugen ikke vil få et bedre tilbud. 

– Vi stresser ikke. Vi har sondert markedet i lang tid og har flere navn på blokken. Dette var et scenario vi hadde forberedt oss på, sier Soltvedt.