FÅR VÆRE MED: Adam Szalai trodde ikke han ville bli tatt ut til kampene mot Norge. Nå må han bryte en avtale med Tarik Elyounoussi.   AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
FÅR VÆRE MED: Adam Szalai trodde ikke han ville bli tatt ut til kampene mot Norge. Nå må han bryte en avtale med Tarik Elyounoussi. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

– Tarik får se kampen på tv alene

Tarik Elyounoussis lagkamerat trodde ikke han ville få være med mot Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hoffenheim-spissen Adam Szalai er en av Ungarns mest kjente spillere.

Men til tross for at han har vært en fryktet måljeger i Bundesliga en årrekke, ble 27-åringen vraket til magyarenes to siste gruppespillskamper i EM-kvalifiseringen.

Trener Bernd Storck valgte i stedet å satse på Nemanja Nikolic, Daniel Böde og Krisztian Nemeth på topp i kampene mot Færøyene og Hellas.

Skulle se kampene med Elyounoussi
Ungarn scoret seks mål på de to kampene. Derfor tvilte Szalai på at han ville få sjansen i kampene mot Norge. I likhet med lagkompis Tarik Elyounoussi forberedte han seg på å følge med hjemmefra.

– Jeg og min norske lagkamerat Tarik Elyounoussi bestemte oss for å se den første kampen hjemme hos ham og så se returkampen hos meg. Men nå må han sitte og se på tv alene, sier Hoffenheim-spissen på ungarernes pressekonferanse.

Szalai har spilt en rekke viktige kamper med Mainz, Schalke 04 og Hoffenheim, men ingen kommer opp mot playoffkampene mot Norge.

– Jeg tror dette blir de to viktigste kampene i karrieren for alle spillerne. Men vi må ikke legge for mye press på laget. Vi skal forberede oss som vi har gjort til de andre kampene. Jeg tror det blir en nøkkelfaktor om vi klarer å slippe oss løs på banen og ikke tenke på hvor viktig kampen er, sier han.

Har fått håndbok om Norge
En som ikke var fornøyd med egen innsats i kampene mot Færøyene og Hellas var kaptein Balasz Dzsudszak. Nå vil han løfte seg mot Norge.

– Jeg håper jeg kan gjøre det bedre i de to viktigste kampene jeg har vært med i. Vi bryr oss ikke om hva andre mener om laget vårt, vi konsentrerer oss om å være fysisk og mentalt klar, sier Bursaspor-spilleren.

Og tro ikke at ungarerne møter uforberedt på Ullevaal stadion på torsdag. Storck har gitt spillerne hjemmelekser, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

– Vi har alle fått en liten håndbok om de norske spillerne, og vi kan lære mye fra det dokumentet. Vi kan se styrkene og svakhetene deres. Nå fokuserer vi på taktikk og går for seier, forteller venstrebacken Leandro.