SUV er den biltypen som øker salget mest over hele verden. Slik er det også i Norge. Vi nordmenn elsker de litt høyreiste bilene, enten de har firehjulstrekk eller ikke.

Det som startet med digre og kostbare biler, har etter hvert utviklet seg til å bli flere bilklasser. Her hjemme er det de typiske familie-SUVene som er bestselgerne. Og her er det MYE å velge mellom.

Noe av det tryggeste

En av de mer kompakte modellene kommer fra Mitsubishi. Deres ASX har vært en stor suksess i det norske markeder. I flere år var den klassens mest solgte bil. Det betyr igjen at det er mye å velge mellom i bruktmarkedet.

Og er du ute etter kurant, driftssikker og velutstyrt bruktbil  til en gunstig pris, ja da er det vanskelig å komme unna ASX. Dette er nemlig noe av det tryggeste du kan kjøpe av bruktbil. 

ASX er en kompakt SUV/crossover og var ganske tidlig ute i en klasse som har vokst kraftig de siste årene.
ASX er en kompakt SUV/crossover og var ganske tidlig ute i en klasse som har vokst kraftig de siste årene.

Les testen: Hvordan kunne den bli Norges mest solgte firehjulstrekker?

Fra 150.000 kroner

I dag får du 2011-modeller av ASX helt ned i 150.000 kroner. De fleste vil da ha gått et stykke, men du finner også eksemplarer som ikke har veldig høy kilometerstand. 

Til denne prisen snakker vi forhjulstrekk. Øker du budsjettet ditt til opp mot 170.000 kroner, kan du også begynne å velge mellom biler med 4x4.

I skrivende stund ligger det over 150 ASX-eksemplarer til salgs ute i bruktmarkedet. Det gjør at det også bør være muligheter til å gjøre gode kjøp.

Nå kommer noe mange har savnet

Billig-preg

ASX solgte veldig bra de første årene. Så stoppet det litt opp, mye på grunn av at en rekke nye og tøffe konkurrenter har kommet til. Det gjør også at dette ikke lenger er den aller hotteste bilen i bruktmarkedet. Derfor skal du heller ikke kjøpe det første eller beste eksemplaret du kommer over. Det er lov å være kresen i forhold til bilens stand, kjørelengde og utstyrsnivå. Det er også fullt mulig å prute.

Er det så noe negativt ved ASX? Joda, det er ikke til å komme forbi at dette er en ganske enkel konstruksjon. Mitsubishi har spart på flere ting underveis, det gir et ganske tydelig billigpreg, både på kjørekomfort og i interiøret. Støynivået er høyt og det er mye hard og billig plast innvendig.

Er du ute etter bil med litt entusiast-faktor, da skal du se etter noe helt annet. Til gjengjeld er det fint lite her som går i stykker, slik sett gir ASX tradisjonell, japansk kvalitet.

Vil du lese mer om bilen? ASX er nå på plass i Brooms bruktbilguide – her:

ASX-interiøret er ikke akkurat noen oppvisning i sprekt design eller eksklusive materialer. Men det gjør nytten!
ASX-interiøret er ikke akkurat noen oppvisning i sprekt design eller eksklusive materialer. Men det gjør nytten!

LES OGSÅ: Så billig får du BMW med 4x4