FOTO: JAN ZANDEE / COLOURBOX
FOTO: JAN ZANDEE / COLOURBOX

Hvorfor ringer ikke folk på døren hos hverandre lenger?

Alle jeg kjenner blir spist opp av hverdagen.

Jobb, oppfølging av barn på skole og i barnehage, fritidsaktiviteter, kjærestetid, familieaktiviteter og trening resulterer i at det blir alt for lite tid igjen til MEG!

Joda, jeg har de samme hverdagsutfordringene – men jeg har muligens et litt større behov for å være sammen med de jeg liker enn det de har for å være med meg.

Jeg tror i hvert fall at jeg bruker mer tid på å savne dem, og jeg skulle ønske at det ikke måtte så mye planlegging til før man skal møtes.

I gamle dager – *før mobilen ble allemannseie – så ringte man på døren når man ville treffe folk.

*Mobiltelefoner har eksistert siden midten av 1950-tallet, og det første mobiltelefonnettet i Norge ble opprettet i 1966. Det var likevel ikke før GSM-nettet kom i 1993 at mobile telefonapparater begynte å få en overkommelig pris og størrelse for de fleste. (kilde: Wikipedia)

Jeg elsket det konseptet! For man har jo ALLTID tid til en kopp kaffe.

Jo, du har det! Du har tid til en 10 minutters kaffekopp eller et halvt glass vin med noen du liker.

Er det rotete i huset, eller du er tom for det meste i kjøleskapet – så er det ikke din skyld, for du visste ikke at du fikk besøk. Kanskje den som ringer på døren til og med tar med det de har lyst til å få servert.

Uansett, det er SÅ hyggelig med et lite uanmeldt venninnetreff i hverdagen.

Slik som det har blitt i dag, så kreves det minimum en uke å organisere et treff med noen.

Hvis noen spør om en skal treffes, så må man synkronisere kalendere med hverandre OG ektefeller, for å kunne sette av en kveld en uke eller to frem i tid – og således få litt kvalitetstid sammen.

Den som ender opp som vertinne må helst rydde og vaske huset, kjøpe inn blomster, by på noe å spise – gjerne akkompagnert med vin. Alternativt møtes en til en kveld på byen, med alt hva det innebærer av organisering av barnevakter, kostnader og tid.

Og hvis man har en avtale med noen, så er den dagen i kallenderen opptatt og kan vanskelig kombineres med noe annet, da man sees så sjelden at man bør respektere den tiden man har satt av til hverandre.

Jeg skjønner at jeg ikke kan bannlyse mobiltelefonen og kreve dens død (slik som man kan med biler i sentrum;-) men jeg vil oppfordre alle til å begynne å ringe på døren til folk.

I hvert fall min…kremt, gitt at jeg liker deg :-D

Ingrid Kristensen står bak bloggen Donna Disco hvor dette innlegget først ble publisert.