Denne dansen høstet stående applaus: – Det beste jeg har sett!

Se alle kveldens semifinale-opptredener og hva dommerne mener om dem her.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni semifinalister står på scenen under årets fjerde direktesendte semifinale i Norske Talenter.

Nedenfor kan du se hva de fire dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) mener om kveldens talenter.

Du kan også se alle opptredenene.

Dommerne om 14-årig rapper: – Du fremstår som en ferdig rapartist

Først ut i kveld var den 14 år gamle bergenseren Marius Hantho som rapper, skriver egne låter og lager egne beats. 

– Jeg blir fremdeles forundret over at du bare er 14 år, begynte Bjarne. 

– Jeg synes du fremstår som en rimelig ferdig utviklet rapartist. Jeg liker refrenget. Det er godt håndverk. Min rapstemme går til deg i dag, fortsatte han.

Mia mente at rapperen muligens kunne trenge litt mer tid på scenen. 

– Du er 14 år og du produserer, skriver og rapper. Det er så mye bra som ligger fremover. Men du trenger nok litt mer erfaring for å bli trygg. Og det eneste du kan gjøre, er å stå på og jobbe på. Jeg vet én ting om deg, og det er at det ikke er noen tvil om at vi kommer til å høre masse fra deg i fremtiden.

Dommerne om Jone (42): – Rørende, sterkt, nydelig!

Jone Bjerga (42) fra Rogaland skriver egne låter og opptrer med sang og gitar. Han opptrådte etter den 14 år gamle rapperen i kveldens semifinale. 

Hans låt om å finne styrken i seg selv fenget dommerne. 

– Det er mulig du er lei deg for at du ikke er så god til å snakke, men jeg tror alle i salen er glade for at det har blitt en så fin sang. Jeg ville gjerne brukt en hel kveld på å høre viser av deg. Jeg hører at tekstene betyr så mye, jeg blir så lyttende, jeg har lyst til å høre det du forteller. En bonus som du kanskje ikke har tenkt på, men dette her kommer du til å dra damer på, sa Linn.

Bjarne satte pris på stemningen i Jones låt.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK

– Jeg har jo sagt at du er en fantastisk historieforteller, og det du gjør i dag er dramatisk. Det er litt mollstemt og det kler deg. Det er ikke trist, det er et vemod. Det er litt godt å kjenne på, så jeg synes dette var en flott opptreden.

Mia innrømmet at hun ble rørt av sangen.

– Du har en helt egen formidlingsevne. Du har en sterk vilje til å si noe. Medfølelsen din kommer virkelig ut. Den kommer ut i melankolien du leverer i tekstene dine. Du treffer virkelig. Det er noe veldig rørende med deg, og noe sterkt og nydelig. Dette, Jone, gjorde et godt inntrykk, sa hun.

Imponerte med pil og bue

Tredjemann ut i kveld var Fredrik Sandem-Jensen (13), som kommer fra Kolbotn. Hans bueskyting fikk fram smilene bak dommerbordet. 

– Fredrik, dette syntes jeg var utrolig fint å se på. Du fremfører det med glans og med glimt i øyet. Du er presis i det du gjør. Det er gøy å se historiene i det du leverer. Hvordan skal du gjøre det på skolen nå, du kommer til å ha alle jentene etter deg! Dette var kjempebra, mente Mia. 

Linn var også imponert over både historie og bueskyting. 

– Det er gøy å se at du lager en historie ut av dette. Det er gøy å se på. Det ser innmari gøy ut med pil og bue og jeg tror du vil inspirere veldig mange der ute i landet!

Fikk skryt for irsk dans

Fjerde semifinalist ut i kveld var Benjamin Larsen, som er nordisk mester i irsk dans.

– Dette her liker jeg, startet en begeistret Bjarne. 

– Jeg synes det er så tøft! Jeg er en av de som har vært begeistret for riverdance, og til og med reist utenlands bare for å se dansestilen live. Jeg synes du gjør det så bra. Folkens, hvis dere skal stemme på et godt norsk talent, så bør Benjamin få en stemme, fortsatte D.D.E.-vokalisten.

Mia Gundersen satte også pris på dansen.

– Du har en enorm teknikk, det er det ikke tvil om. Du er bare så enormt flink og jeg bare ser for meg at du har muligheter innenfor flamenco. Du er så sterk på scenen. Du kan utvikle mange forskjellige stilarter og du kan gjøre et show med det du har, det vet jeg. Du må bare stå på og vite hvor flink du er og alle mulighetene som ligger foran deg. 

Dommersplid om kjemi på scenen

Hedda Johansen (28) fra Ås eksperimenterte med kjemi på scenen også i kveld. 

– Jeg blir bare helt fascinert! Jeg føler at jeg sitter på skolen og studerer med litt underholdning. Jeg skal være ærlig og si at jeg likte auditionen din bedre enn denne. Jeg forventet litt mer, litt mer trykk og action, sa Suleman. 

Bjarne innrømmet at han også var litt skuffet. 

– Jeg ble utrolig fascinert over det som bare kom som skum og det varte og varte og rakk. Jeg skulle også ønsket meg litt mer smell og action i dag. Alt dette fascinerer meg, men jeg skulle ønske at du tok meg med litt mer smell! 

Mia var ikke enig med sine mannlige kolleger. 

– Jeg mener omvendt av dere to. Jeg synes måten du presenterer det på er veldig mye bedre enn på auditionen. Jeg synes det du forklarer er veldig spennende. Jeg blir veldig interessert i kjemi! Jeg kunne sett mye, mye mer, men skjønner at du har begrenset med tid her. Men jeg synes det er utrolig spennende, det du holder på med, skrøt hun.

Slogmåkane fikk alle til å smile

Mannskoret Slogmåkane kommer fra Karmøy i Rogaland og består av 21 menn som spiller ekte sjantymusikk. 

Deres ønske om å spre glede ble i alle fall oppfylt denne fredagen. 

Mia kunne nærmest ikke slutte å smile. 

– Vet du hva, den som ikke blir glad av denne begravelsessangen, skjønner jeg meg ikke på! Ha-ha! Dere er en av mine favoritter. Det er umulig ikke å bli glad av dere. Dere er så dyktige. Dette var så godt gjennomført. Folk må stemme! Jeg er fan!

Linn trakk også på smilebåndet av Slogmåkane.

– Det å synge om damer og brennevin er ikke noe nytt, Bjarne har drevet med det i 20 år! Det er veldig gøy og jeg får lyst til å danse. Grunnen til at jeg ikke sitter og klapper, er at jeg har brukket albuen. Jeg får så lyst til å danse og jeg får så lyst til å sitte og drikke whiskey med dere, sa hun. 

Også Suleman lot seg rive med av korets glede. 

– Jeg vil takke for at dere kom her i dag. Dere boosta meg skikkelig akkurat nå! 

Tolket Josh Groban: – Fortjener musikal-rolle!

Morten Samuelsen (42) fra Tau utenfor Stavanger var opprinnelig ikke en av årets semifinalister i Norske Talenter, men fikk en ny sjanse på scenen etter at Nikita Khnykin (12) trakk seg tidligere denne uka

Sangerens tolkning av Josh Grobans «To Where You Are» fikk dommerne til å finne fram rosen. 

– Uansett hvordan det går her i dag, det vet man aldri, håper jeg noen ser på og gir deg en stor rolle i en musikal, det synes jeg du fortjener! Det er små overraskelser i stemmen din, som små gnister og lykkerush, og jeg synes det var veldig, veldig fint sa Linn.

Suleman ga en kort, men tydelig tilbakemelding til 42-åringen.

– Jeg synes du har en veldig kraftig stemme. Jeg likte det kjempegodt! 

Bjarne likte også det han hørte. 

– Jeg var mektig imponert over falsetten du ga sist. I dag var du på plass igjen. Min stemme hadde gått til deg så langt i dag.

Dommerne om danserne i Fusion: – Det beste jeg har sett! 

Danseduoen Fusion Crew består av Kevin Vasquez (18) og Arvin Go (18) fra Oslo.

Deres dans høstet stående applaus fra flere av dommerne. 

Danser Suleman mener det er det beste han har sett av dans i Norske Talenter noensinne. 

– Jeg er ganske sikker på at Norge ikke fikk med seg dette: Det er så teknisk høyt nivå, og det er så musikalsk høyt nivå! Dette her ... Jeg har ikke sett noe sånt på Norske Talenter noensinne! Helt seriøst! Vi burde takke disse, for jeg ser at de har jobbet hardt. De har en fet connection sammen og dette er skikkelig hardt arbeid. Dette er heftig og jeg håper de der hjemme stemmer!  

Også Bjarne var imponert. 

– Jeg ser det synkrone, og jeg blir begeistret for at dere tar inn elementer og forteller en historie. For meg er det dans, men det er også mer enn dans. Det er en performance jeg ikke får forklart og jeg blir imponert! 

– Dette er bare så utrolig bra gjennomført. Det ser så lett ut, men herlighet, som Suleman sier så er dere så teknisk gode. Dette er så stor underholdning! Jeg koser ræva av meg! Rett og slett, utbrøt Mia.

– Hvis ikke dere går videre, skal jeg spise den nye hatten til Suleman, tilføyet Linn. 

Se dansen øverst i artikkelen! 

Skapte dommersplid med lettkledd burlesk-dans

Siste kvinne ut i kveld var Carina Carlsen (28) fra Lillestrøm. Hun danser burlesk under artistnavnet «Fifi von Tassel».

En brydd Suleman trykket på x-knappen midt i opptredenen. Han var altså ikke imponert.

– For meg var ikke dette ... jeg ser ikke noe talent her, sa han.

Bjarne var mer positiv. 

– Du har fått mest begeistring i salen her. Uansett hva jeg mener om det du har gjort, ble jeg utrolig underholdt. Det skal du ha! 

Mia satte pris på at burlesk-danseren skapte liv i publikum i kveld. 

– «Fifi von Tassel», du er rett og slett en modig dame! Jeg ble også veldig underholdt. Du bruker alle de gamle triksene i boka. Jeg synes godt du kunne jobbet mer med teknikk hvis jeg skal være helt ærlig. Men du er en fest å se på! 

Linn var nok den dommeren som var mest begeistret for den lettkledde danseren. 

– Du kommer inn og sier at du skal farge scenen med glitter, og det er dét du gjør! Jeg elsker at du provoserer. Jeg er til og med litt svett! Jeg elsker at du klarer å få så mye aggresjon og sinne ved å gjøre det du gjør. Jeg synes ikke det er så farlig, jeg, det er jo bare gøy!