Demi Lovato er en av USAs store musikkstjerner. Hun begynte sin karriere som skuespiller i den amerikanske ungdomsserien Barney and Friends i 2002 – bare ti år gammel. Hun hadde da allerede lært seg å spille flere instrumenter og viste et stort talent for musikk.

Film og musikk

Lovatos debutalbum Don't Forget som ble utgitt i 2008 føk rett inn på 2. plass på Bilboards 200-liste. Hun har i tillegg hatt flere roller i populære TV- og filmroller, som blant annet «Glee» og «From Dusk till Dawn. Mest kjent i Norge er hun kanskje for låten Let It Go fra den animerte filmen Frost fra 2013.

SENKVELD: Demi Lovato i Senkveld-studioet. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
SENKVELD: Demi Lovato i Senkveld-studioet. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

I Senkveld

For tiden er Lovato aktuell med singelen Confident fra albumet med samme navn. Torsdag var hun i Oslo for å gjøre opptak til Senkveld hos Thomas og Harald. Der snakket hun om filmen Frost og om Norge – landet som var inspirasjonen til filmen. 

– Jeg det er veldig vakkert her, men skulle ønske jeg kunne være her mer. Jeg har lyst til å se mer av landet som inspirerte filmen som jeg sang i, og jeg håper å kunne komme tilbake, fortalte Lovato hos Senkveld.

Fansen betyr alt

Senkveld-studioet var fylt til randen av unge Lovato-fans, og artisten brukte lang tid på å takke dem for den varme velkomsten hun mottok av fansen.

– Du har et sterkt bånd til fansen din, konstaterte Harald Rønneberg.

– Fansen betyr alt for meg, og er grunnen til at jeg er her i Norge i dag. Jeg har alltid hatt et nært bånd til fansen og mange forteller meg at jeg har inspirert dem, men de skal vite at de har inspirert meg også, fortalte Lovato i Senkveld.

Bipolar

Lovato har vært svært åpen om sine psykiske lidelser og har tidligere fortalt at hun er bipolar. Hun har også fortalt om sine stoffproblemer og selvskadingen.

NAKEN: Demi Lovato stilte nylig opp naken for bladet Vanity Fair. Foto: Stella Pictures
NAKEN: Demi Lovato stilte nylig opp naken for bladet Vanity Fair. Foto: Stella Pictures

– Jeg har vært åpen fordi ikke så mange andre artister i USA har vært åpne om mentale lidelser. Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men i USA er det en voksende gruppe unge mennesker som sliter i hverdagen – og siden jeg selv har slitt så ønsker i hvertfall JEG å være åpen om det. Dessuten er det deilig å ikke gå rundt å være redd for å bli «avslørt» av pressen, ettersom jeg ikke har noe særlig mer igjen å holde hemmelig, fortalte artisten til Thomas og Harald i Senkveld.

Snakket om nakenbildene

Lovato brukte også tid på å snakke om bildene der hun lot seg avbilde i bladet Vanity Fair naken – uten sminke eller retusjering.

– Jeg snakket med managmentet mitt om hvordan jeg best kunne vise meg fram for fansen slik jeg er, og da valgte jeg å stille opp i bladet uten å gjemme meg bak sminken – og fikk bare positiv respons, fortale Lovato.

Selvsikker

Da Harald Rønneberg spurte hvorfor hun hadde valgt tittelen Confident, svarte Lovato slik:

– Jeg har slitt i perioder med veldig lav selvfølelse og måtte til slutt lære meg selv hvordan jeg skulle føle meg mer selvsikker, og lage musikk som jeg følte ga meg mer positiv selvfølelse. Jeg ønsker at budskapet mitt skal være at alle mennesker er verdig et positivit liv. Dersom du sliter i livet er det viktig at du lar kompetente mennesker ta vare på deg, fortalte Lovato mens hun henvendte seg til det unge publikummet i studio.

 

Demi Lovato framførte også sin nye hit Confident i Senkveld som vises fredag kl 22. på TV 2.

 

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK