FALSKE BILDER: Mark Izzard poserte med våpen og beret for å «bevise» at han var i militæret. Bildet til høyre hevdet han at var av ham. I virkeligheten kjørte han lastebil og hadde aldri vært i militæret. Foto: Facebook
FALSKE BILDER: Mark Izzard poserte med våpen og beret for å «bevise» at han var i militæret. Bildet til høyre hevdet han at var av ham. I virkeligheten kjørte han lastebil og hadde aldri vært i militæret. Foto: Facebook

Løy for familien i 15 år: 
Krigshelten Mark (44) var i virkeligheten lastebilsjåfør

I 15 år lot Mark Izzard familien tro at han var i de britiske spesialstyrkene. I virkeligheten kjørte han lastebil og stjal krigsbilder på nett. 

Alle trodde at engelske Mark Izzard (44) hadde vært soldat og hadde sett vennene sine blitt sprengt i lufta og selv blitt utsatt for tortur.

I hele 15 år lot han både familie og venner tro at han var en høyt dekorert krigsveteran.

Facebook-siden hans var full av militærbilder av det han hevdet var ham selv. 

I virkeligheten er Hertfordshire-mannen en helt vanlig lastebilsjåfør, og han har aldri vært i militæret.

MEG SOM ER LEI I KUWAIT: Dette bildet hevdet Mark var av ham selv i krig. Foto: Facebook
MEG SOM ER LEI I KUWAIT: Dette bildet hevdet Mark var av ham selv i krig. Foto: Facebook

Lot som om han var i spesialstyrken

Daily Mail skriver at Mark hevdet at han var soldat i de britiske spesialstyrkene SAS under den første golfkrigen, og at han deretter ble tildelt en medalje for innsatsen.

Huset han delte med kona Tracy var fullt av medaljer som han hevdet at han hadde fått i tjeneste. I virkeligheten hadde han bare kjøpt dem selv. 

I 15 år var Tracy overbevist om at ektemannen var en krigshelt.

Men Mark hadde aldri vært i krig, og han hadde aldri satt sine føtter på slagmarken. I stedet levde han et bedagelig liv på de engelske veier som lastebilsjåfør.

Skrøt hemningsløst på Facebook

Nettstedet skriver at Mark fikk tatt bilder av seg selv hvor han poserte med gevær i armene og en beret på hodet.

På Facebook la han ut bilder av en fallskjermhopper i kamuflasjeklær, og hevdet at det var han på bildet.

Mark fabrikkerte også brev som tilsynelatende var fra spesialstyrkene. Brevene sendte han til seg selv, og han fikk Tracy til å åpne og lese dem for ham.

Tracy trodde på ektemannens løgner. Da hun døde av kreft for tre år siden, var hun overbevist om at Mark var en ekte krigshelt.

Avslørt av stebarna

Det var dødsfallet som fikk historien til å slå sprekker, skriver The Telegraph.

Da de to stebarna hans skulle se gjennom morens eiendeler, fant de flere av brevene Mark hadde laget selv.

De stusset på hvorfor ingen av brevene inneholdt noen logo eller annet som kunne bevise at brevet virkelig var sendt fra spesialstyrkene.

– Hvis noe gikk galt, sa han alltid at det var fordi han hadde vært i militæret. Han sa at han var i SAS og hevdet at han hadde blitt skutt i kneet slik at det eksploderte, og at han nå hadde et kne laget av metall, sier stedatteren Jemma Gyoury (21) til nettstedet.

Jemma og broren Danny (22) fattet mistanke, og fikk hjelp av Facebook-gruppa «The Walter Mitty Hunters», som avslører falske krigsveteraner.

De britiske forsvarsmyndighetene bekrefter overfor nettstedet at de ikke har noe om Mark Izzard i sine arkiver.

Selv sier Mark at det hele bare var tull. 

– Bare en spøk

Mark bagatelliserer det hele, og sier at han er rystet over at noen har sendt ham drapstrusler etter avsløringen. 

– Det begynte som en spøk på pubben for lenge siden. Jeg la ut noen bilder på Facebook, og plutselig fikk jeg drapstrusler, sier han i en kort kommentar.

– Til meg sa han at han var i den første golfkrigen. Han sa at han var blitt dratt ut i skogen, kastet rundt og at han brakk beina. Jeg syntes synd på mamma. Hele forholdet deres var en løgn, sier stesønnen Danny.