– Få mennesker har betydd så mye for så mange som Kai Zahl, skriver Dissimilis etter dødsfallet.

– Helt til det siste var han full av ideer og tanker om hvordan Dissimilis kunne utvikle seg videre. Med ham har Norge mistet en viktig stemme i arbeidet for dem som er «annerledes», skriver organisasjonen i en pressemelding.

Zahl etterlater seg kone, en sønn og en datter.

Zahl videreutviklet et fargekodesystem så hans utviklingshemmede sønn Børge og hans venner kunne spille i band. Dette resulterte i bandet Dissimilis – senere et landsforbund, en stiftelse og tilsvarende grupper i andre land. Organisasjonen har eksistert siden 1982.

I fjor vinter flyttet Zahl inn på et sykehjem på grunn av begynnende demens, men han var imidlertid i god nok form til at han akkurat hadde flyttet hjem igjen til sin kone. (©NTB)

ENGASJERT: Kai Zahl tok imot Norske kvinners sanitetsforenings hederspris Frederikkeprisen, på vegne av Dissimilis kultur- og kompetansesenter. Leder lla Husås (t.h.) og  generalsekretær Turid Dankertsen sto for utdelingen av prisen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ENGASJERT: Kai Zahl tok imot Norske kvinners sanitetsforenings hederspris Frederikkeprisen, på vegne av Dissimilis kultur- og kompetansesenter. Leder lla Husås (t.h.) og generalsekretær Turid Dankertsen sto for utdelingen av prisen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX