Grunnleggeren av Dissimilis er død

Kai Zahl, musiker og grunnlegger av organisasjonen Dissimilis for utviklingshemmede, er død, 83 år gammel.

SKAPTE EN ORGANISASJON: Kai Zahl fant opp fargesystemet for at sønnen skulle få spille i band, og skapte en organisasjon. Her fra lansering av boken «Skal vi velge livet» i 2011. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SKAPTE EN ORGANISASJON: Kai Zahl fant opp fargesystemet for at sønnen skulle få spille i band, og skapte en organisasjon. Her fra lansering av boken «Skal vi velge livet» i 2011. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

– Få mennesker har betydd så mye for så mange som Kai Zahl, skriver Dissimilis etter dødsfallet.

– Helt til det siste var han full av ideer og tanker om hvordan Dissimilis kunne utvikle seg videre. Med ham har Norge mistet en viktig stemme i arbeidet for dem som er «annerledes», skriver organisasjonen i en pressemelding.

Zahl etterlater seg kone, en sønn og en datter.

Zahl videreutviklet et fargekodesystem så hans utviklingshemmede sønn Børge og hans venner kunne spille i band. Dette resulterte i bandet Dissimilis – senere et landsforbund, en stiftelse og tilsvarende grupper i andre land. Organisasjonen har eksistert siden 1982.

I fjor vinter flyttet Zahl inn på et sykehjem på grunn av begynnende demens, men han var imidlertid i god nok form til at han akkurat hadde flyttet hjem igjen til sin kone. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2