BMW kommer til å utgjøre en stor del av bilparken til politiet framover - både BMW X5 og 5-serie. I tillegg kommer det en hel del Mercedes – mens Volvo XC70 blir hundepatruljebilen.
BMW kommer til å utgjøre en stor del av bilparken til politiet framover - både BMW X5 og 5-serie. I tillegg kommer det en hel del Mercedes – mens Volvo XC70 blir hundepatruljebilen.

Nå går politiet for statusbiler

Sjekk hva de skal kjøre nå!

I mange år har det vært Toyota, Volvo, VW og Ford som har utgjort brorparten av politiets kjøretøy. Totalt har lovens lange arm en bilpark på nesten 2.500 kjøretøy av ulike varianter.

Det har med andre ord vært stort sett folkelige merker, som har dominert her.

Men nå er det nye tider. Det er gjort nye avtaler politiets sivile- og uniformerte kjøretøy. Og nå er det tyske statusmerker som dominerer.

Les også: Denne politibilen er det flest av i Norge

Status-SUV

Politiet inngår følgende avtaler:

Liten patruljebil: BMW 520d xDrive Touring (levert av BMW Norge)
Stor patruljebil: Mercedes Benz Vito (levert av Bertel O. Steen)
Ressurskjøretøy: BMW X5 30d xDrive (levert av BMW Norge)
Transportkjøretøy: Mercedes Benz Sprinter (levert av Bertel O. Steen)
Hundebil: Volvo XC70 (levert av Volvo Car Norway). Avtalen for hundebil er nylig inngått.

Det er Politiets Fellestjenester som på vegne av Politidirektoratet og Justisdepartementet anskaffer biler til politiet.

Tilbud på over 20 ulike biltyper

– Formålet med anskaffelsen har vært å finne biler som best dekker politiets behov, sier direktør Helge Clem i Politiets Fellestjenester.

Gjennom en offentlig anbudskonkurranse fikk alle aktører i markedet muligheten til å gi tilbud. I alt kom det inn tilbud på 20 ulike biltyper, fra fire forskjellige leverandører. Samtlige biler hadde høy kvalitet og tilfredsstilte politiets minstekrav i anbudskonkurransen.

Les også: Topp 10: Politibiler du ikke kjører fra

15 testsjåfører

– Brukertesting er en forutsetning for å kunne vurdere om bilene dekker politiets behov. Derfor har vi brukt 15 testsjåfører fra alle tjenesteområdene i politiet for å teste ulike bruksbehov og situasjoner. Vi trygge på at politiet har valgt de bilene som best dekker politiets behov, sier Clem.

Politiet har evaluert kvaliteten ut fra politiets behov for kjøreegenskaper, sikkerhet, komfort, plass og garanti. Kvalitet har veid tyngst, 60 prosent, men pris har også vært viktig i vurderingen, med hele 40 prosent.

Gode arbeidsplasser

– Politiets Fellestjenester skal sørge for at politiet i Norge er utstyrt med gode mobile arbeidsplasser i en utfordrende politihverdag inn i fremtiden. Det har vi lagt til rette for gjennom disse avtalene, sier direktør Helge Clem.

Avtalesignering kan først skje etter 20. november, når karensperioden er over, i henhold til regelverket for offentlige anskaffelser.

Les også: – Stemmer det at gamle politibiler går som et uvær?