Slik lager du enkelt ferske, smakfulle og sunne vårruller

Norges toppidrettsutøvere har samlet sine favorittoppskrifter i en ny kokebok. I studio hadde Wenche besøk av kickbokser Thea Næss som lagde sin favorittrett- vårruller!

 Fra kokeboken "Gull i munn".

Retten serveres som taco med diverse ingredienser i lagt i skåler.
Hver enkelt dypper rispapir i varmt vann, legger på tallerken, legge i ønskede grønssaker og kjøtt eller fisk.

 

 

Dette trenger du:

  • 250 g kokt jasminris
  • 1 ss gurkemeie
  • salt
  • fersk koriander (gjerne fra asiatisk forretning, denne er kraftigere)
  • fersk persille
  • 1 avokado + saft av 1/2 sitron
  • 1 mango
  • ca. 10 grønne aspargesbønner 
  • ca. 10 cherrytomater
  • 1 dl soyasaus
  • 1 chili
  • 2 ss olivenolje
  • rispapir, kjøpes i asiatisk butikk

Slik gjør du:

Kok risen med gurkemeie og litt salt.
Kutt grønt og frukt i strimler, og legg i skåler.
Press sitron over avocadoen for å beholde grønnfargen. 
Urter legges i skåler.   
Ha soyasaus i en skål og tilsett finhakket chili.
Tilbered enten laks, entrecôte eller scampi, se tips lenger ned! 

Fyll en stor bolle med varmt vann.
Sett alt ut på bordet sammen med olivenolje.
Dypp hele rispapiret i det varme vannet og legg det på en tallerken.
Fyll på med ris og miks det du ønsker fra de øvrige ingrediensene.
Hell på litt soyasaus og litt olivenolje.
Pakk rispapiret sammen, det vil "lime" seg sammen rundt ingrediensene.
Nyt!

 

Fyll vårrullene med noe godt

Du kan bruke laks, entrecôte eller scampi

Dette trenger du:

  • en god neve thaibasilikum
  • en neve limeblader
  • chili
  • 1 ss honning (flytende eller fast)

Tips!

Salma/Frøya lakseloin
Skjær laksen i tynne skiver og legg på fat.
Du kan skvise litt limesaft fra en halv lime over den, ellers er den best rå.
Dryss eventuelt litt sesamfrø over.

Entrecôte, mørt storfekjøtt eller kylling i strimler 
Varm litt olje i en stekepanne.
Plukk av basilikumbladene og kast stilkene.
Klipp limebladene i mindre flak, for da kommer smaken frem ved steking.
Skjær entrecôten i strimler og tilsett i pannen sammen med hakket chili, hvitløk og salt.
Stek kjøttet på høy varme til ønsket farge, men rett før det er ferdig, tilsetter du basilikumbladene og 1 spiseskje honning, slik at bladene krymper og honningen blandes godt inn.
Legg alt på et fat. Plukk eventuelt vekk limebladene, for de kan være litt vanskelige å tygge.

Scampi
Fjerne skallet og lag et snitt langs ryggen på scampien.
Fjern den sorte strengen. Klipp hver scampi i tre biter.
Varm litt olje i stekepannen.
Plukk av basilikumbladene og kast stilkene.
Klipp limebladene i mindre flak, på grunn av smaken.
Tilsett scampiene i pannen sammen med litt hakket chili, hvitløk og salt.
Gjennomstek scampien på sterk varme, men rett før den er ferdig tilsetter du basilikumbladene og 1 spiseskje honning, slik at bladene krymper og honningen blandes godt inn.
Legg alt på et fat. Plukk eventuelt vekk limebladene, for de kan være litt vanskelige å tygge.